Darrer dia de campanya

Amb motiu del darrer dia de campanya publico en el meu Diari el guió que faig servir en les meves intervencions públiques. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives. També aprofito per recomanar-vos molt especialment que visiteu el meu web Federalista.info on hi trobareu una gran quantitat de materials d’estudi i debat sobre federalisme.

Diumenge se celebren unes eleccions anticipades a causa de la irresponsabilitat de Mas i Rajoy incapaços de posar-se a negociar seriosament sobre el pacte fiscal, després d’haver-se posat d’acord en totes i cadascuna de les retallades socials i de la recent reforma laboral.

Artur Mas avança les eleccions amb l’objectiu de tapar els seus fracassos després d’haver anunciat a l’inici del seu mandat tres grans objectius: reactivar l’economia i reduir l’atur a la meitat, defensar les polítiques socials i assolir un pacte fiscal. Ha fracassat estrepitosament en els tres: 150.000 aturats més, retallades socials, més endeutament, no ha desenvolupat l’Estatut i de pacte fiscal res de res. Per defugir la seva responsabilitat s’apropia de la manifestació de la Diada, escenifica una discrepància amb Mariano Rajoy, amb qui ho havia pactat tot (retallades, reforma laboral, baixades d’impostos als més rics) i convoca eleccions.

Mas vol presentar les eleccions com un plebiscit sobre la independència. I no ho són. Però si ell obté la majoria extraordinària que demana seguirà fent retallades i, a més, ens portarà cap al precipici.

La nostra proposta: abordar els problemes reals de la gent i resoldre l’encaix entre Catalunya i Espanya per la via del diàleg, la negociació i el pacte. Amb tres grans objectius: combatre la crisi, defensar la justícia social protegint l’Estat del benestar, i assolir un pacte federal amb la reforma de la Constitució.

Vuit compromisos programàtics:

1. Reactivació econòmica: recuperar l’acord estratègic amb els agents econòmics i socials per promoure la competitivitat i la creació de llocs de treball, sumar ICF i ACCIO per ajudar les empreses.

2. Fiscalitat: recuperar l’impost de successions, augmentar l’impost patrimoni, augmentar l’IRPF pels que tinguin rendes superiors a 1 milió d’euros, combatre el frau fiscal, fiscalitat verda amb impost sobre les centrals nuclears.

3. Amb la recaptació de l’impost de successions volem impulsar el concepte d’herència universal, que es traduirà en un ajut als joves per seguir estudiant, muntar petits projectes empresarials o emancipar-se (entre 1.500 i 3.000 euros)

4. Sanitat: defensarem el seu caràcter universal, gratuït i de qualitat. Eliminarem l’euro per recepta.

5. Educació. No retallarem l’educació, volem recuperar els ratios alumnes/professor, recuperar l’ajut a les places d’escoles bressol, les beques universitàries i l’accés gratuït a la FP.

6. Desnonaments. Moratòria absoluta. Canviar la llei hipotecària. Prioritat al lloguer social.

7. Atenció a la família i protecció a la infància.

8. Combatrem la pobresa i l’exclusió social. Renda Garantida i PIRMI.

Per tant, no a les retallades. No a les polítiques de CiU i PP.

Però també rebutgem la falsa dicotomia entre el centralisme del PP i la proposta independentista de CiU.

No al centralisme ni a l’immobilisme, no al projecte del PP.

No a la independència, no al projecte de CiU.

Sí al federalisme, per avançar sense trencar, per tenir més autogovern i un finançament just, per evitar tensions i incerteses, per assegurar la nostra permanència en tot moment a la Unió Europea.

Aconseguirem una Espanya federal amb una reforma constitucional que conté quatre objectius, quatre erres:

  • Reconeixement de Catalunya com a nació (reconeixement del caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic de l’Estat)
  • Recursos a través d’un pacte fiscal just i solidari que no penalitzi les comunitats que més aporten al sistema
  • Regles clares per preservar les competències de la Generalitat, evitant duplicitats i interferències per part del Govern central
  • Representació de les Comunitats Autònomes en un Senat federal

Catalunya necessita una alternativa sensata, l’alternativa que representa el PSC.

Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten una veu socialista forta al Parlament per lluitar contra la crisi i defensar els drets socials. Vota Pere Navarro. Vota PSC.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on divendres 23 Novembre 2012, in Campanya electoral. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.