L’alternativa sensata

Avui l’actualització setmanal del meu diari a internet se centra novament en els arguments polítics de cara a les eleccions que celebrarem d’aquí a cinc setmanes. Avui se celebren eleccions al País Basc i Galícia, en el web d’El País podreu anar veient els resultats a partir de les 20h. Però abans d’entrar en el contingut del meu Diari vull comunicar-vos que he publicat una pàgina web dedicada al FEDERALISME, en la que porto treballant uns dies perquè hi trobeu molts materials sobre aquesta qüestió transcendental pel futur de Catalunya, Espanya i Europa, i també sobre la proposta federal del PSC que és un dels eixos fonamentals de la propera campanya electoral. L’altre gran eix de debat és la qüestió social que obre avui la selecció de materials del meu Diari. Després hi trobareu una selecció d’articles sobre política catalana i una tria d’articles sobre altres qüestions que han estat presents en el debat públic d’aquesta darrera setmana, especialment els que tenen a veure amb la recent cimera de la Unió Europea. Aprofito per recordar que gairebé cada dia recomano articles d’interès a través del meu Scoop.it i també els hi dono difusió a través del meu compte a Twitter, del meu perfil i pàgina a Facebook, i en el recopilatori Alternatives.

“L’alternativa sensata” és l’eslògan de precampanya del PSC, que és aplicable tant a la nostra proposta federal com a la nostra proposta social. Ens adrecem a totes aquelles persones que no volen sentir-se ofegades entre el bloc independentista encapçalat per CiU i el bloc immobilista encapçalat pel PP. Mentre uns i altres parlen sobre la utilització dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, nosaltres oferim raons, una alternativa sensata, una alternativa millor: el federalisme que proposa el PSC. Sobre aquesta qüestió us convido a llegir el resum de la reforma constitucional federal que proposa Pere Navarro, així com la seva conferència “La solució federal” pronunciada dimarts a l’auditori RBA i el text d’una intervenció meva sobre aquesta qüestió pronunciada el passat 8 d’octubre a L’Hospitalet.

CiU i PP, que són pols contraris en la qüestió nacional, i pretenen aprofitar el conflicte per treure’n rendiment electoral en comptes de dialogar i posar-se d’acord per resoldre el problema, en canvi estan absolutament d’acord en les qüestions econòmiques i socials: estan a favor de les retallades, les polítiques dogmàtiques d’austeritat i un tracte fiscal favorable als sectors privilegiats. També en aquest terreny els socialistes som l’alternativa sensata: volem lluitar contra la crisi sense augmentar les desigualtats ni desballestar l’Estat del benestar, per això proposem una fiscalitat més justa i el canvi en les prioritats de la política econòmica catalana, espanyola i europea.

La convocatòria avançada d’eleccions a Catalunya perpetrada pel president Mas té com a objectius que no es parli de la seva desastrosa gestió (Catalunya té més atur, ha patit més retallades i està més endeutada que fa dos anys) ni del seu fracàs en la negociació del pacte fiscal, ni tampoc de la difícil situació econòmica i social que travessem. Per tot això us recomano especialment que llegiu els següents articles:

Sobre el debat polític català i sobre l’encaix entre Catalunya i Espanya cal llegir i subscriure el Manifest “Crida a la Catalunya federalista i d’esquerres” i també us convido a llegir els següents articles:

Sobre la situació política europea, l’orientació de la política econòmica europea, la recent cimera de la UE i el seu impacte sobre Espanya us convido a llegir els següents articles:

Amb d’altres reflexions polítiques i econòmiques més de fons us convido a llegir els següents articles:

Sobre les eleccions presidencials als Estats Units us convido a llegir l’article “Llevarnos al huerto en el tema del empleo” de Paul Krugman.

Aprofito per convidar-vos a la presentació del llibre Ignacio Urquizu “La crisis de la socialdemocracia: ¿qué crisis?” editat per Los Libros de la Catarata. Reprodueixo el targetó aquí sota.

“Perles” del programa del Polònia emès el 18 d’octubre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar-les totes aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LES PERLES]
– Molt bona l’absurda competència entre Mas i Junqueras per veure qui promet més mesures a favor… del castellà!
– La internacionalització del procés català. El masisme troba semblances amb les grans potències: amb Alemanya, que som treballadors, seriosos i ens cau malament en “Mariadne” Rajoy; amb la Xina, que som una cultura mil·lenària, ens agraden els casinos i últimament rebem més hòsties que Jackie Chan; amb l’Índia, ui, que portem plomes, fumem la pipa de la pau.
– Molt fan del pla B del President. Un referèndum al Facebook. En plan “Señoras que…”? En diuen democràcia 2.0.
– Extraordinari el salt d’Oriol Pujol des de l’hiperespai. “Salta, Oriol, i que tothom sàpiga que els catalans no tenim por de fotre’ns una hòstia”. Au, pit i collons! Visca Catalunya interdependeeeeeent!

[MOLT CURRAT]
– El xou de Mariano i Soraya, i el pobre Brauli que s’ofega perquè “no necesita un rescate”

[DOLENTOT]
– Coses de les retallades a la casa reial. Volen prescindir d’una infanta. No sé. Mira que ja han pres altres mesures. Com ara la incorporació de la romba aspiradora a la Zarzuela, perquè ja no hi ha majordom: “hola! hablas griego?”

[LA PICADA D’ULLET]
– Al Bestiari. Però no fa gràcia.

[LA IMATGE DE LA SETMANA]
– José Montilla reloaded intentant vendre números de la panera de Nadal del Senat. Que trist.

[ARXIU HISTÒRIC]
[6/10/11] La Generalitat sota mínims. Boi Ruiz promou el joc dels llits per gestionar els hospitals… i els que perdin, de pet a la llista d’espera.

[LA NOVETAT]
– Ernest Maragall, diu que ha fet una maragallada, però diferent.
– Les infantes, a la corda fluixa de les retallades.

[LA FRASE DE LA SETMANA]
– Pere Navarro: “El PSC és l’única força política de Catalunya que no es flipa”… funcionaria com a eslògan?

[SURREALISTA]
– En Queco Novell és un autèntic crack, molt millor que Barberà & Tippex (o era Tepper?)

[QUE FORT]
– La teràpia de desespanyolització a Duran i Lleida.

[LA PUBLI ENCOBERTA]
– La de la Festa dels Súpers.

ZW 321 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí. Aquí hi trobareu tots els ZONA WEB.

http://2012.fcforum.net
Free Culture Forum 2012

Del 25 al 27 d’octubre se celebra a Barcelona el Free Culture Forum 2012. La jornada, de caràcter internacional, vol ser el marc d’acció per a la cultura lliure i l’accés al coneixement. Per això, les principals organitzacions i veus actives relacionades amb aquest àmbit s’organitzaran per elaborar propostes des de la societat civil. En les anteriors edicions del Fòrum ja s’han aconseguit resultats remarcables com: la ‘Carta per la Innovació, la Creativitat i l’Accés al Coneixement’ (2009), per adequar la legislació sobre els drets d’autor en l’era digital; el ‘Manual sobre Models Sostenibles per a la Creativitat en l’Era Digital’ (2010), per promoure estratègies innovadores capaces de defensar i ampliar l’àmbit en què la creativitat humana i el coneixement poden prosperar de forma lliure i sostenible.  També es van repassar les principals innovacions en els usos de les eines (disseny i arquitectura) en les revoltes àrabs, el # 15m i el moviment Occupy. Les àrees de debat per a l’edició de 2012 són:  ‘Models  sostenibles per al sector creatiu’ i ‘Veritable democràcia per l’era digital’. El programa ofereix un panell de conferenciants rellevant amb la participació destacada, en format vídeo-conferència, de Howard Rheingold.

La cinquena edició dels oXcars, que compta ja amb una gran capacitat de convocatòria, se celebrarà conjuntament amb el FCForum. La missió dels oXcars és donar resposta a las pressions que  exerceixen les indústries audiovisuals als governs.

Podeu seguir la informació i participar a Twitter: @fcforum_net

http://civilsc.net/Jornadas2012
Cultura digital, Xarxes i política distribuïda en l’era d’Internet

La crisi econòmica i política ha comportat el creixement de moviments ciutadans que generen dinàmiques pròpies. Internet ha estat una eina fonamental per a amplificar i organitzar aquests grups. En aquestes jornades que organitza la UOC a l’IN3, els pròxims 24 i 25 d’octubre, podrem veure com es comporten aquests grups, quines són les seves formes d’acció i quines oportunitats aporten a la Societat Xarxa.

Per tractar els diferents àmbits, s’ha organitzat un programa amb cinc taules de treball: ‘De Wikileaks a la primavera global. Les lògiques d’Internet en l’acció col·lectiva’; ‘Tecnopolítica i 15m. La potència de les multituds connectades. Sistema xarxa #15m. Un nou paradigma de la política distribuïda’; ‘De la Primavera àrab a la primavera global. Com pensar les relacions globals dels nous moviments en l’era digital’; ‘Democràcia de xarxa i nova institucionalitat. Nous models per a la democràcia del segle XXI’: i ‘Dels moviments a les wikiconstitucions. Com pensar un procés constituent en xarxa i de codi obert’. La inscripció i participació és gratuïta, però les places són limitades.

Podeu seguir la informació a Twitter: @CivilSC

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 21 Octubre 2012, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.