Europa comença a donar senyals de vida

Com després podreu comprovar, finalment sembla que Europa comença a donar senyals de vida. En efecte, el Consell Europeu de dijous i divendres ha començat a prendre mesures que sembla que van, finalment, en la bona direcció, tot i que falta molt camí per recórrer i que l’esforç per superar la crisi encara serà llarg i feixuc. Començo l’actualització del meu diari a Internet amb una bona colla de notícies sobre el PSC. Però abans deixeu-me que us recomani dos interessants articles de Robert Skidelsky que mouen a la reflexó en profunditat sobre la necessitat de renovar els paradigmes de l’esquerra: “La vida después del capitalismo” i “Mano de obra: paraíso perdido“.

Us convido a llegir l’entrevista a Pere Navarro publicada al Diari de Girona de diumenge passat i també l’entrevista al primer secretari del PSC que li van fer Ferran Casas i Pere Martí al diari ARA. Us interessarà també l’entrevista a Rocío Martínez-Sampere que li va fer Emma Ansola dilluns al diari El Punt Avui i l’entrevista a Jordi Font que li va fer Alèxia L. Ferret per El Singular Digital. Sobre la política de transparència del nou PSC podeu llegir l’article d’Enric Company “La izquierda y la corrupción”. També us pot interessar el meu article a la revista El Siglo de Europa “Una mejor política es posible” i l’article de Joan Ignasi Elena “Nous temps, nova politica” en el que explica les claus del moviment. Avancem.cat que va néixer dissabte a Sant Feliu de Codines, enmig d’un bon ambient de debat. En obert contrast amb els que veuen en el debat socialista només soroll i desordre, Joaquim Nadal hi veu l’únic camí per recuperar la vitalitat del projecte del PSC en un article tant intel·ligent com valent “Un desfici socialista”. També us interessarà l’article de Josep Maria Sabaté “Cal liderar Catalunya amb consens i il·lusió pel futur”, l’entrevista a Antoni Castells que li fa Carles Capdevila, director del diari ARA, i la crònica de Pere Ríos a El País “El PSC ensaya otro intento para abrirse al electorado progresista”. Divendres es va celebrar el Seminari organitzat per la Fundació Rafael Campalans sobre “Autogovern, federalisme i dret a decidir. Els casos d’Escòcia i el Quebec“. En la notícia sobre el Seminari hi trobareu els materials que s’hi van distribuir i la intervenció de Montserrat Tura en l’inici de la sessió. També us poden interessar les meves paraules com a President de la Fundació en la cloenda del Seminari. Divendres a la nit es va celebrar un altre acte de la Fundació, que té una importància estratègica de futur: la signatura del conveni de col·laboració entre la Fundació Rafael Campalans i la Joventut Socialista de Catalunya que entre d’altres qüestions, posa en marxa l’ESPAI ALTERNATIVA de la Fundació, en clau de relleu generacional i de renovació ideològica.

Amb qüestions relatives a la política catalana us poden interessar els articles “CiU haurà de triar” de Joan Ferran, “Encadenados” de Lluís Bassets sobre les relacions Catalunya-Espanya, “El pacto fiscal catalán. ¿Estrategia política o necesidad de país?” de Manel Manchón, “El futuro de la izquierda catalana” de Joan Ridao, “Taxa d’un euro: manca d’arguments sanitaris de CiU” d’Alfons Quintà, “Entre Escocia y Massachusetts” de Francesc de Carreras,”La lengua del franquismo” de Mercè Ibarz sobre l’intent d’anomenar “aragonès oriental” al català de la Franja, “Educació o Constitució” d’Ernest Maragall sobre la darrera sentència del Tribunal Suprem que qüestiona el model lingüístic de l’escola catalana, “El Constitucional tindrà una jutge proposada pel Parlament” de Patricia Martín i “La fuerza del nuevo independentismo” de Jordi Matas Dalmases.

La política espanyola ha estat aquesta setmana íntimament lligada a la preparació i desenvolupment del Consell Europeu de Brusel·les en el que ha destacat amb llum pròpia el protagonisme del primer ministre italià Mario Monti. Amb temes referits més estrictament a la situació política i econòmica espanyola us convido a llegir els següents articles:

Amb temes referits a l’orientació de la política europea i a la preparació i desenvolupament del Consell Europeu celebrat dijous i divendres a Brusel·les us convido a llegir els següents articles:

Sobre les recents eleccions a Egipte us convido a llegir els articles “Un triunfo revolucionario” de Luz Gómez García, “Egipto, una transición incierta” de Haizam Amirah Fernández i “Lliçons d’Egipte” de Raimon Obiols.

Sobre recents esdeveniments polítics a l’Amèrica Llatina us convido a llegir l’article “De México a Paraguay” de Miguel Angel Bastenier.

Sobre la recent sentència del Tribunal Suprem dels Estats Units que ha avalat la reforma sanitària del president Obama us convido a llegir els articles “Sentido institucional” de Lluís Bassets i “Els veritables guanyadors” de Paul Krugman.

Sobre comunicació política us convido a llegir l’entrevista a Luis Arroyo que li fa Ima Sanchís a La Contra de La Vanguardia i a consultar els materials d’Antoni Gutiérrez-Rubí sobre el tema.

Clarobscurs en la diada de l’orgull gai. us convido a llegir els articles “Ser homosexual bajo el vuelo de la gaviota” d’Enrique Muriel i “El Tribunal Constitucional avalará la ley que regula el matrimonio homosexual” de Julio M. Lázaro.

El PP s’ha arrencat ja la careta en el seu designi de control de RTVE. Podeu llegir al respecte els articles “El nuevo director de informativos de TVE redactó una tesis “para el triunfo del PP”” de Rosario G. Gómez i “Enhorabuena, Somoano” de José A. Pérez.

Sobre temes mediambientals us convido a llegir l’article de Jordi Ortega “Tras Rio plus 20: invertir las distorsiones económicas, sociales y ambientales”, les ressenyes de Jorge Navarro Cañada i Ruben Sánchez sobre el llibre de Cristina Narbona i Jordi Ortega “La energía después de Fukushima” editat per Turpial i que es presenta demà a Barcelona a les 18.30, a l’espai Icària, Arc de Sant Cristòfol 11-13, en presència dels autors, Manuel Cruz i jo mateix.

I acabo amb una trista notícia, la mort als 42 anys d’Oliver Ferrand, diputat socialista francès i president del Think Tank “Terra Nova“. Podeu llegir la notícia a Le Monde, Libération i Le Nouvel Observateur.

“Perles” del programa del Polònia emès el 28 de juny, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LES PERLES] 
♦ Molt bo. La Merkel és ara la guia del museu que mostra el difunt “govern espanyol” que van haver de rescatar dues vegades! “Espanya era un país que estava al costat de Mallorca”. La Merkel, en realitat, també forma part del museu que el guia ensenya als xinos, que són ara els amos del món.

♦ Sense ficció: Catalunya-Xina, relacions comencials. Que gran Oriol Pujol saludant la delegació xinesa amb sengles “Hello Kitty”. Impressionant el pà amb tomàquet amb salsa de soja, cuina de contrastos, el que es porta ara.

[ARXIU HISTÒRIC] 
♦ [9/6/11] LA CANÇÓ: 50è aniversari del festeig reial [Grease]

[Rei] Hey, Sofi, tengo un planazo
para a Franco suceder.
Él cree que está todo atado.
¿Por qué no se calla?
[Reina] No está mal!
Y este reino… ¿será constitucional?
[Rei] Consti… qué? No te entiendo!
El griego lo hablo muy mal.
[Tots dos] Qué más da, qué mas da!
Lo que cuenta es reinar…
[Rei] Ven conmigo y serás
[cor] la Reina de España, uh, uh, uh!
[Reina] mola!
[Rei] Seremos los dos
[cor] los Reyes de España, uh, uh, uh!
[Reina] Chupi!
[cor] Que guai poder ser…
los Reyes de España, uh, uh, uh!
[Rei] Sólo currar, en Navidad.
[Reina] Y si un día
[cor] una democracia, uh, uh, uh!
[Rei] Me lo montaré
[cor] con la mar de gracia, uh, uh, uh!
[Reina] Gracias!
[Rei] Seré el campeón
[cor] de la tolerancia, uh, uh, uh!

[LA PICADA D’ULLET] 
♦ Tendre que Ferran Adrià estigui a favor de l’“euro per recepta”… com a mínim, ha haa

[MOLT CURRAT] 
♦ El President Mas baixa als inferns per vendre’s l’ànima al Sheldon Adelson.

[SURREALISTA] 
♦ Experiments polítics: Joan Puigcercaura, mig Puigcercós, mig Saura, com a mostra d’una hipotètica fusió entre ERC i IC. El líder d’esquerres total. I a can PSC també han fet experiments: Montura, meitat Montilla, meitat Tura.

[LA CANÇÓ] 
Nova versió d’Els Segadors per incloure al CD:

Catalunya apostant
tornarà a ser rica i plena
Que tremoli aquest crupier
i que giri la ruleta
Bon cop de dau
Bon cop de dau
ludòpates de mena
Bon cop de dau
Ara és hora jugadors
d’apostar sens cap reserva
si ens quedem sense diners
ens hi juguem la parenta
Bon cop de dau
Bon cop de dau
ludòpates de mena
Bon cop de dau!

[L’ESTÀVEM ESPERANT] 
♦ La lamentable imatge de Joan Laporta fent piscinisme a la Raffaella Carrà.

[KA FORT] 
♦ El top manta dels avis amb els medicaments (inclosos supositoris usats).

[POLÍTICAMENT INCORRECTE] 
♦ L’aragonès oriental. Sense comentaris.

[LA NOVETAT] 
♦ Sheldon Adelson, promotor d’Eurovegas.

ZW 308 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.idigital.cat/

idigital.cat es presenta com el portal de referència TIC de la societat digital catalana. És el lloc web del Pla idigital, aprovat pel Govern de la Generalitat, que vol convertir Catalunya en un referent d’innovació digital generador de creixement econòmic, competitivitat empresarial, ocupació de qualitat i transformació de l’Administració per millorar la qualitat de vida d’empreses i ciutadania. Aquests són els destinataris que ara, a través d’aquest nou portal, poden accedir a tots els projectes i iniciatives inclosos al Pla, per impulsar el desenvolupament de la societat digital catalana i obtenir tota la informació relacionada.

Ciutadania, Empreses TIC i Pimes i autònoms són els tres àmbits diferenciats en els quals s’ofereixen continguts específics en format notícies, enllaços a les webs dels projectes principals, entrevistes, casos d’èxit, espais d’orientació i assessorament, jornades, enllaços d’interès, estudis, etc.

idigital promou la participació activa de tots els agents implicats en el desenvolupament de la Societat Digital amb la dinamització de les xarxes de suport tant sectorials com territorials que provoquen un efecte multiplicador de les iniciatives impulsades.

El nou portal idigital.cat absorbeix els continguts i recursos de portals existents fins ara (com TIC.cat i pimestic.cat, que desapareixen com a tals) i n’aglutina d’altres que mantenen la seva pròpia personalitat com a projectes associats al Pla idigital, com ara actic.cat o punttic.cat). Condueix també a les dues eines 2.0 amb què compta el Pla idigital: el canal @tic de Twitter i el grup TIC Catalunya de la xarxa Linkedin. Com a usuaris, podreu donar-vos d’alta al portal mitjançant l’opció subscriu-te al butlletí.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 1 Juliol 2012, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.