Entrevista publicada avui per Europa Press

Dijous vaig donar una entrevista a l’Agència Europa Press que surt publicada avui en el teletip que trobareu transcrit a continuació.

Iceta (PSC) repta CiU a demanar obertament la independència en unes eleccions

Fa pinya amb la nova direcció i defensa la seva gestió i la de Nadal al Parlament

BARCELONA, 6 May. (EUROPA PRESS) –

El portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha reptat CiU a demanar obertament la independència en les pròximes eleccions per “clarificar” el mapa polític català i perquè així la ciutadania identifiqui si la federació s’inclina definitivament per la secessió.

En una entrevista d’Europa Press, ha lamentat que sigui el tema més recurrent en el panorama polític català en plena onada de retallades, “quan ni la primera força del Parlament –CiU– ni la segona –PSC– ni la tercera –PP– ni la quarta –ICV-EUiA– porten la independència en el seu programa”.

“Si CiU va a unes eleccions demanant la independència anirà molt bé perquè clarificarà el panorama, i, en funció del resultat i si obtingués el mateix suport que té ara, estaria legitimada a parlar del xoc de trens al qual ara tan alegrement ens invita”, ha sentenciat.

El dirigent censura l’estratègia política del principal grup del Parlament i del govern, al qual veu desorientat perquè “invita a retallar amb el PP al matí i invita a la tarda a un xoc de trens” entre Catalunya i la resta d’Espanya.

Tot i que no veu el govern inclinat a arribar a un acord amb el PSC sobre el pacte fiscal, sí considera que és el principal aspecte en què poden col·laborar socialistes i nacionalistes, i, davant de la temptació de CiU de tirar endavant el finançament només amb ERC, recorda que “el catalanisme ha obtingut resultats quan ha treballat amb una unitat interna molt gran”.

Iceta no considera adequat que la Generalitat plantegi el finançament que preveia l’Estatut del 2005 com a punt de partida per negociar: “Abans de tornar al 2005 jo m’ho pensaria molt perquè això ja sabem com va acabar”, conclou en al·lusió a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que va retallar la norma i va generar una gran polèmica.

AMB PERE NAVARRO

El també president de la Fundació Rafael Campalans –‘think tank’ vinculat al PSC–, ha fet pinya amb la nova direcció mesos després de mostrar-se disposat a optar a liderar el partit, el que va fracassar, i va quedar finalment apartat del nucli dur.

Membre de l’executiva per la seva condició de president de la fundació, considera que el nou líder socialista, Pere Navarro, només necessita “temps” per donar-se a conèixer i recuperar suports per al PSC, i així revertir unes enquestes que ara com ara diuen que les retallades no desgasten a CiU.

Iceta ha defensat la seva gestió al Parlament i la del líder del PSC a la Cambra, Joaquim Nadal, i argumenta que estan en plena sintonia amb la nova direcció malgrat que tant Nadal com ell no formen part de l’onada renovadora que el partit va evidenciar al Congrés Socialista de desembre del 2011.

“No em preocupen les enquestes; em preocupa què hauríem de poder fer més per impedir l’impacte tan negatiu que les polítiques d’austeritat estan tenint en tanta gent”, ha sentenciat.

Iceta ha reivindicat el paper de Campalans per aportar idees a una esquerra que veu desarborada per la crisi: “Pensar és gratis. Hi ha un cert mal en els partits que és que, quan governen, deixen el treball de reflexió per als altres. Ara que no governem, tenim més temps per pensar i ens hem de dedicar fonamentalment a això”.

En aquest arxiu adjunt hi trobareu la versió en castellà.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 6 Mai 2012, in Articles i entrevistes. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.