Els sindicats convoquen una vaga general el 29M

Intentaré aprofitar al màxim de la versió “Scoop.it” del meu Diari. Veureu que cada dia (o gairebé cada dia) faig actualitzacions que apareixen a Scoop.it, Twitter, Facebook i en aquest mateix bloc. Els diumenges trobareu a Twitter, Facebook i en aquest bloc una actualització-resum setmanal. Espero que us agradi i us sigui d’utilitat!

En primer lloc us recomano la lectura de l’article de Pere Navarro “Un pacte ambiciós, just i possible”, en el que explica la proposta de pacte fiscal dels socialistes de Catalunya. Us recomano també que llegiu les seves declaracions d’ahir dissabte en les que afirmava: “Correm el risc que les polítiques de dretes trenquin la societat catalana. Això és el que nosaltres intentem impedir“.

Sobre política catalana us recomano la lectura dels següents articles: “El ‘finiquito’ de la cuestión catalana” de Lluís Bassets (sobre la conversió del president Jordi Pujol a l’independentisme), l’editorial del darrer número de L’Avenç “Enfortir i estabilitzar el país”, “La disolución de Ciutadans pel canvi” d’Enric Company (en el que planteja la necessitat de prendre noves iniciatives en l’àmbit de les esquerres catalanes), la crònica de Catalunya Press “Montilla arrenca a Rajoy un compromís amb el corredor mediterrani”, la commemoració del 8 de març per part del PSC, “La bandera de Llanos de Luna” de Saül Gordillo, “La teoría de la destrucció” de Joaquim Nadal, l’entrevista a Antoni Balmón que li fa Emma Ansola a El Punt Avui, l’entrevista a Fabian Mohedano que li fa Mireia Rourera a El Punt Avui, i la crònica “La sombra de la corrupción amenaza a Convergència” de Miquel Noguer i Jordi Rovira. Sobre Barcelona us interessarà l’article “Barcelona, ¿cambio de modelo?” de Josep Maria Montaner.

Aquesta foto feta per mi mateix a la manifestació d’avui a Barcelona convocada pels sindicats contra la reforma laboral obre l’epígraf dedicat al debat sobre la reforma laboral i la vaga general convocada pels sindicats pel proper dia 29 de març. Al respecte us convido a llegir els articles: “Una reforma… para destruir empleo” d’Alfonso Prieto i Antonio González, “La fuerza de trabajo no tiene derechos” de Manuel Cruz, “Las razones y las calles” de Félix Ovejero Lucas, “Esta reforma laboral es inconstitucional” de Diego López Garrido i Ricardo Peralta, “Razones para la huelga hay” de Valeriano Gómez, “El miedo a la protesta” de Julián Casanova i “Méndez: nunca ha habido “tantas razones” para una huelga” a Público.

Us convido a llegir les esmenes al decret llei del govern convalidat per PP i CiU preparades per CC.OO i UGT, la resolució del Comitè Confederal de la UGT i la declaració conjunta CCOO-UGT convocant la vaga general.

Els temes de preocupació política no es limiten a la reforma laboral que el govern s’ha negat a negociar provocant així una vaga, sinó que s’estenen a d’altres qüestions. En aquest sentit us convido a llegir els articles: “Procedimientos” d’Enrique Gil Calvo, “España: ¿una potencia decadente?” de Vicente Palacio, “¿A qué esperan?” de Rafael Nadal i “¿Qué tuvieron en común el 11-S y el 11-M?” de Fernando Reinares.

Però és evident que la màxima preocupació és la causada per la difícil situació econòmica, la impotència política per fer-hi front i les enormes conseqüències socials que comporta. Al respecte us convido a llegir els articles: “Desconcertados” de Kepa Aulestia, “La lucha contra las malas prácticas bancarias” de Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona, “Estado de emergencia en España” de David Lizoain, “#nimileuristas” d’El País, “Frustración juvenil”, editorial d’El País, “‘Clasemedio’” de Llàtzer Moix, “La gran banca cobra pieza” de Manel Pérez, “Más que ayer pero menos que mañana” de Jordi Sevilla, “Aunque sea muy duro” de Marina Subirats, “Una razón valiente” de José Manuel Pérez Tornero, “Recortar y recaudar” de Joaquín Estefanía i “Llegar a mañana también es importante” d’Antón Costas.

Les dificultats espanyoles tenen també molt a veure amb l’enfocament equivocat de la política europea. Al respecte us convido a llegir l’editorial de The New York Times de 17 de febrer “Europe’s failed course” i els articles “Moratoria de austeridad” de Joaquín Estefanía, “Lo que Europa exige a España” de Xavier Vidal-Folch i “La susceptibilidad pro-cíclica o la insostenibilidad de la disciplina y el ahorro” de Jordi Ortega. Sobre la situació política, econòmica i social europea us recomano la lectura dels articles “El problema de la eurozona no está en la periferia sino en el centro” de Vicenç Navarro i “Eurodesencanto” de Claudi Pérez, així com l’editorial d’El País Negocios “Frustración y desencanto”.

Amb interessants reflexions de fons sobre la situació de l’economia europea i mundial us recomano que llegiu “It’s the inequality, stupid” de Dave Gilson i Carolyn Perot –amb uns gràfics que parlen per si mateixos–, “La trampa de la desigualdad” de Kemal Dervis, el número 237 de la Revista Nueva Sociedad, “Los laberintos del capitalismo” –en la que destaca l’article de Pierre Salama “Preguntas y respuestas sobre la crisis mundial”– i el dossier “Nuclear energy” de The Economist –en el que destaca l’article “The dream that failed” d’Oliver Morton.

Sobre la situació econòmica nordamericana us convido a llegir l’article de Paul Krugman “Estados de depresión”.

El diari ARA ofereix avui una dossier especial sobre el Japó un any després del tsunami i l’accident nuclear de Fukushima, “El Japó, un any sota l’ombra del tsunami” de Mariona Ferrer.

Sobre la situació a l’Orient Mitjà us convido a llegir els articles “Decisiones sobre Irán” de Jean-Marie Colombani, “Siria a la luz de Libia” de Juan Garrigues i “Siria: polvos y lodos” d’Emilio Menéndez del Valle. Avui en el seu twitter Javier Solana donava l’alarma sobre el trencament d’una treva de mesos a Gaza a partir de la notícia del The Washington Post “Israel airstrikes killed 15 in Gaza; militants fire barrage of rockets”.

Si aquesta setmana hagués de triar un únic article no dubtaria a recomanar “Dretanització de la societat” de María José Fariñas Dulce. Però també us interessarà l’espai “Oportunidades compartidas” d’Antoni Gutiérrez-Rubí –en aquesta ocasió dedicat al tema “Ciutats del futur”–, la crònica d’Eusebio Val “El funeral católico de Lucio Dalla causa revuelo en Italia por su homosexualidad”, el dossier “Droite-gauche, vingt-cinc ans de duels télé cultes” de Jonathan Bouchet-Petersen, “La izquierda y los tiempos nuevos” de Josep Ramoneda i “La soberanía en el ojo del huracán” de Javier SolanaAntoni Gutiérrez-Rubí estrena bloc a El País, amb l’interessant “Gestionar el ánimo”. Vicenç Navarro ens recorda “‘Público’ debe continuar”.

I acabo amb un regal. El 3 de desembre de 2011, en el decurs d’un sopar commemoratiu del 30è aniversari de la constitució de l’Esquerra Socialista de Catalunya, els organitzadors li van demanar al company Francesc Casares que hi pronunciés una “al·locució especial”. I així ho va fer. Us ofereixo en primícia el text de la intervenció de Francesc Casares.

“Perles” del programa del Polònia emès el 8 de març, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

[LES PERLES] 
♦ Després d’emocionar-me amb El perdó del 30 minuts de la setmana passada, ara he somrigut molt amb la versió polaca “Un empleat de banca i una clienta es retroben per dir-se coses que no s’havien dit mai”… com ara: “Jo sóc l’empleat de banca que et va col·locar les accions preferents”

♦ Molt bo. El rei i el príncep volen fer a Iñaki la prova del polígraf, però em temo que ells tampoc no serien capaços de passar-la… tots menteixen, de bon rotllo entre ells res de res!

♦ Que maaaaaca la història de la colla… deixa en ridícul Verano azul! Hi és tothom… en Felip Puig quan es va enamorar de les porres, en Duran quan semblava el líder de Boney M, l’Oriolet ja despuntava… o no, l’Alícia ja perseguia l’Artur.

[SURREALISTA] 
♦ La parella Serrat-Sabina trobo que dóna molt de joc, poden parlar de qualsevol cosa, els tios! Ara que l’esquerra va de baixa i que ells no saben fer altra cosa que cantar com diu Sabina: “Aparte de cantar yo sólo he hecho dos cosas en la vida, y las dos son ilegales”, l’únic camí possible és el de la reconversió. De la orquestra de la calle Melancolía a l’Orquestra de la calle Génova.

[LA CANÇÓ] [Palabras de Aznar, de Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina]

Palabras de Aznar
directas y ciertas
Lo que dice él
Por mi a misa va.
Lo imitan muy bien
en Intereconomía.
Pero yo me quedo
con el originaaaaal.

[19 villas y 500 coches], de Joaquín Sabina i Joan Manuel Serrat

Y compraré
para demostrar que me sobra la guita
para que el vecino se muera de envidia
me coja manía y se cague en su vida
para seducir empresarios de día
y mujeres de noche, la mejor gomina
la mejor comida y el mejor ponche.
Tanta pijería,
compraré hasta acumular
diecinueve villas y quinientos coches.

[LA FRASE DE LA SETMANA] 
♦ Duran a Pere Navarro: “Ets tan soso que al teu costat José Montilla sembla una gogó de discoteca”

[ARXIU HISTÒRIC] 
♦ [23/12/10] La immersió, un tema recurrent. La sentència del Suprem sobre la immersió lingüística és una tocada de collons que només servirà per complicar-nos la vida… perdoneu, però algú ho havia de dir! La sentencia del Supremo sobre la inmersión lingüística es una tocada de cojones que sólo servirá para complicarnos la vida… perdonad, pero alguien lo había de decirlo esto!

-> No entenc perquè gairebé mai es diu la data correcta d’emissió del gag de l’arxiu històric… perdoneu, però algú ho havia de dir. 

[LA IMATGE DE LA SETMANA] 
♦ El nucli dur del govern espanyol rep Merkel en plan homeless per fer-li creure que estan retallant tot el retallable.

[LA PICADA D’ULLET] 
♦ El president Mas emprenyat amb el president Pujol perquè li ha robat tot el protagonisme amb la seva entrevista amb Jordi Évole al Salvados: “des que es va retirar que sembla un maulet, tu!”

[MALA LLET] 
♦ Votacions al plató de Polònia per trobar el personatge més popular… i el guanyador és, és clar… Putin! (amb permís de Pilar Rahola)

[KA FORT] 
♦ El que faltava… hi ha un tercer candidat a endur-se la picossada de l’Eurovegas… el papa i el seu Vativegas. Aprofitant que és un estat amb un model “molto particolare” de finançament… confessionaris que multipliquen els pans i els peixos en versió monedes, una ruleta gegant a la plaça de Sant Pere… i cada nit, Jesucrist Superstar!

ZW 294 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.comoacabarconelmal.net/

‘Cómo acabar con el mal’ és una trobada internacional d’activisme creatiu autogestionat, que se celebrarà a Barcelona del 27 al 31 març. Les jornades es celebraran a l’Antic Teatre i estan organitzades per Enmedio. Aquest col·lectiu, situat al Barri del Poble Sec, compta amb un ampli recorregut d’activitats i tallers que relacionen l’art amb l’activisme polític i social.

La trobada s’estructurarà en dues parts. A la primera, que comprèn els tres primers dies, es mostraran accions realitzades per agitadors culturals i activistes de procedència diversa (Buenos Aires, Hamburg, Londres, Sevilla, Barcelona, Madrid…), com Andrew Boyd, el GAC (Grupo de Arte Callejero), Yomango o FLO6x8, entre d’altres. I, la segona part, els dos últims dies, es dedicarà a tallers i activitats diverses amb l’objectiu de generar sinergies que permetin aflorar noves propostes.

Per aconseguir finançament, Enmedio ha utilitzat la plataforma de crowdfunding de Goteo. Les microdonacions substituiran les subvencions tradicionals que acostumen a ser sol·licitades en aquest tipus d’esdeveniments. A dia d’avui, el projecte ja ha aconseguit la meitat dels diners sol·licitat a través de 76 cofinançadors.

Per acabar, recomanar les Sisenes Jornades sobre Comunicació Política: Nous reptes per a la Comunicació Política organitzades per Ignacio Martín Granados i Miguel Vicente. Una trobada que té com a objectiu repassar l’estat actual d’aquesta disciplina i les seves tendències, i que tindrà lloc el dimecres 14 de març, a la Facultat de Ciències Socials, Jurídiques i de la Comunicació del Campus de Segòvia de la Universitat de Valladolid.

Podeu seguir la informació també a Twitter: #retoscompol i Facebook.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 11 Març 2012, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.