A cinc dies del Congrés federal del PSOE

Porto quinze dies sense actualitzar el diari, en falten cinc pel 38 Congrés federal del PSOE i avui no puc dedicar-hi el temps que necessito per fer-ho bé. Però com la setmana que ve seré a Sevilla i no podré fer el diari, no vull deixar d’intentar-ho avui, encara que sigui a precari. Allà va.

Sobre el Congrés del PSOE us recomano els següents materials:

Amb dues reflexions fetes des d’aquí i des d’una perspectiva més àmplia: “Quan els partits es comporten com si Espanya fos un estat federal” de Juan Rodríguez i “Un altre model de partit és possible?” del Taller de política.

Declaracions més rellevants del Primer secretari del PSC: “Artur Mas ha preferit pactar amb el PP“, l’entrevista que li va fer Emma Ansola a El Punt Avui “Ara la política catalana està més supeditada a la política espanyola” i Pere Navarro emplaça a CiU a arribar a acords en temes estratègics.

Us recomano que visiteu l’especial debat pressupostos del web de l’Oficina parlamentària, en la que també hi trobareu la nostra censura al conseller d’Economia per les irregularitats en el pagament de la nòmina del desembre als treballadors i treballadores de la funció pública, la nostra exigència de fer un pacte per la universitat i de convocar el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació  i el nostre emplaçament a posar en marxa un pla de mesures urgents contra la violència masclista. Us recomano que visiteu sovint el web de l’oficina parlamentària on hi trobareu totes les nostres iniciatives.

Sobre qüestions relatives al debat pressupostari us convido a llegir l’article de Jaume Collboni “Reactivació, reformes i pacte social” i les seves declaracions al respecte. També us interessarà l’aportació de Joan Majó “Las finanzas de la Generalitat”.

Sobre els pactes CiU-PP us convido a llegir els articles “Los amoríos de CiU y el PP” de Josep Ramoneda, “¿Con dinero o sin dinero?” d’Isabel García Pagán, “La ducha escocesa de CiU y PP” de M. Dolores García, “El dret a decidir de CiU” de Jaume Collboni, “‘Indepes’ en la intimitat” d’Andreu Mayayo, “Tripartito ‘light’, la fórmula de la derecha” d’Enric Company, “Relaciones peligrosas” de Joan B. Culla i “El fantasma del Majestic sobrevuela CiU” de Maiol Roger. Mentre pacta amb el PP, Mas segueix insistint en la ‘transició nacional’. Vegeu-ho en les seves declaracions “Catalunya s’ha de preparar per camins que trencaran les costures de la Constitució i l’Estatut” recollides pel diari ARA a partir de la notícia d’ACN. Quant de temps pot durar l’engany?

Sobre l’encaix de Catalunya a la resta d’Espanya us convido a llegir els articles de Lluís Bassets “Independencias” i “Convergencia federalista” i el de Rafael Nadal “Si no fuera catalán”. I parlant d’economia però sense abandonar el mateix registre temàtic us recomano que llegiu l’anàlisi de José Antonio Zarzalejos “Bankia-Caixa: un vuelco del poder político y financiero”.

La gestió de l’Institut Català de la Salut segueix produint gran preocupació. Al respecte us convido a llegir els articles: “Mas vol mantenir com sigui Prat a l’ICS” d’Alfons Quintà, “El cúmulo de cargos de Prat tiñe de sospecha los recortes de Tarragona” de Ferran Balsells, “Desmantellament interessat de la sanitat pública” d’Alfons Quintà que signa també l’audaç pronòstic “Prat plegarà, però Mas continuarà amb el ‘pratisme’“.

Aquesta setmana s’han acumulat dues males notícies relacionades amb l’aeroport de Barcelona-El Prat. La primera, la marxa enrere del govern del PP en el procés de privatització de la gestió aeroportuària que obria el camí a una gestió individualitzada dels grans aeroports. I la segona, la fallida de l’empresa Spanair. Sobre aquestes qüestions us convido a veure el dossier “Aeroports: un pas enrere” del web de l’oficina parlamentària, a llegir el meu article publicat a ABC “Aeropuerto: volver a empezar” i el dur anàlisi de Manel Pérez “Impotencia y centralidad”.

També us interessaran el dossier “Escoles bressol“, i els articles “Decàleg per a una oposició efectiva” de Fabian Mohedano i “La tisorada, la cartera i neocons catalans” de Joan Ferran.

Sobre la gestió de CiU al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, us convido a llegir “Hereu titlla de ‘prepotent i cínica’ la gestió de Trias” d’El Periódico de Catalunya, el resum de la conferència de Jordi Hereu al CCCB, i l’article “Xavier Trias acumula errors” de Joan Ferran.

Cal seguir amb molta atenció el procés que ha de portar a les eleccions presidencials franceses i molt especialment la campanya de François Hollande. Us recomano que llegiu el discurs de François Hollande al míting de Le Bourget, la crònica “Hollande promete en su primer mitin una reforma del sistema bancario francés” d’El País, “Nos décryptages du discours de Hollande au Bourget” de Le Monde, la notícia “Stéphane Hessel apoya a François Hollande” cortesia de Nou Cicle, l’editorial d’El País “Giro a la izquierda” i “François Hollande prend 60 engagements pour la France” de Libération.

Com us deia, avui vaig molt malament de temps i he de recuperar articles des de fa quinze dies. Els relaciono tot seguit per ordre cronològic i -ho sento- sense classificar-los per temes:

En relació i record d’un recent viatge a Londres, dos articles de Quim Monzó “Waterstone(‘)s” i “Oh, el arte“.

En record d’Ernest Lluch, l’hemeroteca d’articles publicats a La Vanguardia “Ernest Lluch, una vida truncada“.

Quatre recomanacions de llibres: “Fin de época: la claudicación del socialismo democrático” d’Enrique Gil Calvo (sobre el llibre de José V. Sevilla “El declive de la socialdemocracia”), “Innovación y reputación” de Llorente y Cuenca, “¿Economía? Miedo, miedo, miedo” de Claudi Pérez (sobre el llibre de Joaquín Estefanía “La economía del miedo”) i “El naufragi de l’esquerra” de J. I. González-Faus.

No us perdeu l’entrevista-xat amb Pep Prieto, escriptor, periodista i col·lega. I celebrem els premis als amics Antoni Gutiérrez-Rubí, Xavier Domínguez i César Calderón “30 consultores y blogueros políticos ganan los ‘Victory Awards’“.

Recuperaré les Perles del Polònia i el Zona Web quan pugui. Per ara podeu veure’ls als webs de l’autora i l’autor, respectivament, Núria Iceta i Antoni Gutiérrez-Rubí.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 29 gener 2012, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.