Plantem cara a les retallades!

Reprenc l’actualització setmanal del meu diari a Internet amb una crida contundent: “Plantem cara a les retallades!”. El govern de CiU està orientant la seva política en una clara direcció neoliberal, trobant en la crisi econòmica (que és real) el pretext per reduir la xarxa de protecció social de l’Estat del benestar i fins i tot oferir oportunitat de negocis privats a partir de la pèrdua de qualitat i prestacions dels serveis públics. Vegeu la posició al respecte de José Montilla expressada en la seva intervenció davant del Consell Nacional del PSC celebrat ahir dissabte. Per respondre les opinions i les raons de José Montilla, Oriol Pujol no ha trobat altre argument que l’insult, titllant el President Montilla de “camorrista”. Oriol Pujol hauria de demanar perdó per una actitud impròpia de la seva alta responsabilitat política. Altrament demostrarà que no està a l’alçada del càrrec que ocupa ni del que pretén ocupar en el futur. Quan els arguments en contra de l’orientació política del govern no troben altra resposta que l’insult, és hora de rectificar l’insult però també la política del govern.

Vaig parlar sobre aquestes i d’altres qüestions en el programa 59 segons de TVE-Sant Cugat presentat per Cristina Puig que us convido a veure, i en l’entrada al meu bloc “Avís per a navegants” de dijous passat que anava il·lustrada amb el senyal de trànsit que trobareu a continuació on s’afirma la necessitat d’austeritat (i també de reformes) però es nega la política de retallades indiscriminades anunciada pel govern de CiU.

Algú va voler deduir de la lectura d’aquesta entrada al meu bloc que els socialistes catalans no donaríem suport als pressupostos que el govern ha de presentar al Parlament en les properes setmanes si Artur Mas anava a votar a la consulta independentista que se celebrarà pròximament a Barcelona. I una cosa no té res a veure amb l’altra. No s’han de barrejar pomes amb peres o naps amb cols; sols cal llegir sense prejudicis el meu escrit. El vot del PSC als pressupostos no té res a veure amb les consultes independentistes. Si arribat el moment nosaltres no donéssim suport als pressupostos de CiU, seria perquè el govern Mas no hauria rectificat una política que combina retallades massives i injustificades en sanitat i educació amb l’eliminació de l’impost de successions o propostes de desgravació a les mútues privades. No es pot demanar sacrificis a tothom menys als més privilegiats. No és just.

Altra cosa és que també critiquem –i això, reitero, no té res a veure amb els pressupostos- l’ambigüitat de CiU sobre el futur de l’autogovern de Catalunya. Una ambigüitat que sembla oblidar la defensa de l’Estatut votat pels catalans per abraçar reivindicacions independentistes, legítimes, però que nosaltres no compartim. El president Mas no hauria de participar en una iniciativa privada que divideix els catalans ni prestar-li una aparença institucional. També estic d’acord amb Josep Antoni Duran Lleida quan va declarar “Demano als polítics un exercici de coherència. Fer una cosa al Parlament i un altra diferent al carrer em sembla poc coherent. El polític ha de votar i pronunciar-se sobretot a les institucions. Qui estigui a favor de la independència, ho ha de fer al Parlament” (declaracions extretes de l’article de Toni Sust a El Periódico de Catalunya de dimarts 1 de març del 2011 “Duran deplora la incoherència de l’independentisme de CDC”). I això té a veure amb la contradicció flagrant de donar suport a les consultes independentistes i, al mateix temps, votar en contra de la independència al Parlament, com sembla que ho vol fer el president Mas. No és hora d’ambigüitats ni d’hipocresies.

Sobre la gestió del govern de CiU i la seva política de retallades socials us convido a llegir els articles de Manel Nadal “El govern del ‘no farem’”, Andreu Mayayo “Més que retallades, ens calen reformes”, Joan Subirats “Moralment necessari, difícil políticament”, Jorge Calero “Profesionales contra el desmantelamiento”, Antonio Franco “Velles promeses, noves retallades”, Antón Costas “Esperant la retallada”, J. Ernesto Ayala-Dip “¿La gestión de los mejores?”, M. Frisach i J. Vidal “La cultura es rebel·la”, Ernest Folch “No en nom meu”, Oriol Güell “Una sanidad con menos hospitales y más esperas” o la declaració del portaveu socialista de salut al Parlament de Catalunya, Josep Maria Sabaté “En 60 dies aquest Govern ens ha tornat a situar com estàvem el 2003”.

Sobre com defensar millor l’autogovern us convido a llegir l’article de Josep V. Boira “Las banderas federales y las cajas de ahorros”.

Sobre el debat socialista us ofereixo la possibilitat de descarregar el fulletó que recull els 10 articles publicats per El Periódico de Catalunya en la sèrie “El divan socialista” i l’article de José Luis de Zárraga “Izquierda=Solidaridad”. I aprofito per convidar-vos a la tercera sessió de debat obert que tindrà lloc el proper dijous 17 de març a les 7 de la tarda al saló d’actes de la seu central del PSC sobre el tema “Governança europea i governança global” i que comptarà amb les intervencions de Lluís Bassets, Josep Borrell, Raimon Obiols, Nicolás Sartorius, i Montserrat Tura.

Sobre política espanyola us convido a llegir els articles de Gonzalo López Alba “El plebiscito del presidente”, José Luis de Zárraga “Voto e ideología”, Javier Pradera “Diálogo de sordos”, Iñaki González “Vèncer sense risc a Euskadi”, Javier Pérez Royo “¿Qué es continuidad?” i Joana Bonet “Chacón y la meritocracia”.

Sobre la situació econòmica espanyola us convido a llegir l’editorial d’El País “Compleja recuperación” i els articles d’Ángel Laborda “Deberes (fiscales) cumplidos”, Ernesto Ekáizer “Sí, ¡indignaos!”, Antón Costas “Un olvido inesperado”, Jordi Sevilla “Límites de la actual política social” i l’entrevista a Valeriano Gómez que li fa Mar Díaz-Varela a La Vanguardia.

Sobre les mesures d’estalvi energètic aprovades pel govern d’Espanya us convido a llegir els articles “Las 20 medidas de ahorro energético del gobierno” de Público, “¿Cuánto se ahorra con los 110 km/h?” i “A favor de los 110 km/h” d’Ignacio Escolar i “¿Què pot substituir els derivats del petroli?” de Mariano Marzo.

Sobre la necessitat d’arribar a acords de coordinació econòmica europea i els riscos d’una imminent puja dels tipus d’interès us convido a llegir els articles de Jordi Sevilla “Productividad, salarios y euro” i Xavier Vidal-Folch “Ante el choque de trenes”, i els editorials d’Expansión “Subida de tipos, otra vía de agua para España”, El País “Error en ciernes” i El País-Negocios “Más unión económica”.

Sobre les revoltes democràtiques en els països del nor d’Àfrica, amb atenció especial a Líbia us convido a llegir els següents articles:

Sobre el conflicte d’Orient mitjà us convido a llegir els articles d’Ignacio Sotelo “Urge resolver el conflicto israelí-palestino” i Ilan Pappé “Israel: idéntica cartografía, geografía variable”.

Sobre temes a debat us convido a llegir els articles de Shangay Lily “La homofobia silenciosa”, Noam Chomsky “La conexión El Cairo-Wisconsin” i Jeffrey D. Sachs “Necesidad contra codicia”.

Sobre la pel·lícula “El discurso del Rey” i la seva contribució a la consciència social sobre la tartamudesa us convido a llegir “Tu tartamudez es la del rey” d’Eva Cavero i a visitar el lloc web de la Fundación Española de la Tartamudez de la que sóc membre del Patronat.

Sobre la imminent sortida de l’edició en català de La Vanguardia us convido a llegir l’article de Javier Godó “‘La Vanguardia’, una mirada al món en dues llengües”.

I per acabar, recordant Enrique Curiel, mort aquesta setmana us convido a llegir els articles “Enrique Curiel, profesor y político” de Joaquín Prieto i Rafael Fraguas, “El ancho árbol de la izquierda española” de Carlos Carnero, “Un hombre íntegro” de José Blanco, “Uno de los nuestros” de Gaspar Llamazares i “La vida de un militante” de Juan Luis Paniagua.

“Perles” del programa del Polònia emès el 24 de febrer, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

ALGÚ HO HAVIA DE DIR
– Quan dorms, sempre hi ha un braç que molesta… perdoneu, però algú ho havia de dir!
– El Saló Eròtic que es fa cada any no és eròtic, és porno… perdoneu, però algú ho havia de dir!

LA IMATGE DE LA SETMANA
– Paco Camps #sensesenyal.

– Mas i Duran viatjant en classe turista.

ARXIU HISTÒRIC (23/2/06)
– Clos intentant fer complir l’ordenança del civisme amb les “prostiputes”. Per treure-les del carrer és capaç de donar-li les claus de l’Ajuntament…

LA PICADA D’ULLET
– Felip Puig jugant a la LottoVelocitat… i encara no sabíem això dels 110…

LA NOVETAT
– El gat del President Montilla, rollo Spectra, es diu “Xist”

– Gaddafi… espero que sigui debut i comiat.

– El rei Carles Gustau de Suècia donant el Nobel de la Pau a… Arnaldo Otegui i a ZP… quin malson per Rajoy!

– Oriol Puig, director del Servei Meteorològic de Catalunya, ha canviat el bat de beisbol pel paraigua… i té cabells!

SURREALISTA
– El 23F havia d’aparèixer tant sí com no, així que s’inventen un gag en què el Rei es fa passar per colpista per veure si el seu fill és capaç de salvar els mobles tal i com va fer ell.

KA FORT
– Toni Soler al guionista xinès: “Au, torna a la màquina de cosir!”

LʼESTÀVEM ESPERANT
– Hereu i Trias celebrant “xunts” la victòria d’Hereu a les primàries… mentre Iceta intenta controlar “l’aparell”

Com la setmana passada no vaig fer l’actualització del diari, avui hi trobareu dues ZONA WEB, la 249 i la 250! Gràcies, Toni, en nom de totes i tots els lectors d’aquesta secció.

ZW 249 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.iredes.es

El Congrés IRED que es va clausurar divendres dia 25, al Teatro Principal de Burgos va comptar amb un interessant programa. Alguns dels objectius que planteja són: Interpretar i difondre els últims avenços tecnològics i socials del fenomen de les comunitats en línia. Propiciar intercanvis d’idees i experiències a nivell nacional i internacional en matèria de xarxes socials. O ressaltar la contribució del món hispanoamericà a la comunitat internacional de xarxes socials.

La conferència inaugural va anar a càrrec d’Alejandro Piscitelli amb el tema El dia que van tancar Internet. I, avui, es parla de Creació de continguts i futur de les xarxes socials; Empreses i institucions en les xarxes socials o Les xarxes socials des de Atapuerca fins Twitter. També, es farà entrega dels Premis iRedes. Les conclusions seran transmeses per José Luis Orihuela, professor de la Universitat de Navarra, autor de eCuaderno.com i president del jurat d’aquests premis.

Tota la informació associada a iRedes es pot seguir per Facebook, Twitter, Tuenti i RSS. I a través de streaming a iRedesTV.

ZW 250 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

XI Conferència Internacional de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa-Lleida 2011

http://www.oidp.net/

La XI Conferència de l’OIDP “Noves Tecnologies i Participació Ciutadana. Societat civil i instruments de comunicació” se celebrarà a la ciutat de Lleida els dies 6, 7 i 8 d’abril de 2011. Anualment, i des de la seva constitució l’any 2001, l’OIDP organitza una conferència internacional amb la voluntat de fer avançar el debat sobre la Democràcia Participativa i, a la vegada, propiciar un espai comú per compartir experiències i coneixements en aquest camp.

En aquesta ocasió, la ciutat de Lleida ostenta la Presidència de la xarxa i, com a tal, es converteix en la ciutat organitzadora de la XI Conferència OIDP conjuntament amb la Secretaria Tècnica, representada per la ciutat de Barcelona, en nom de tots els membres de l’Observatori.

La conferència té com a objectiu principal les noves tecnologies en el disseny de les Polítiques de Participació Ciutadana, com un dels reptes clau per a la millora de la qualitat democràtica. En els tres dies que dura l’esdeveniment participaran experts (fulletó 9,5 MB) de diferents àmbits, com Francis Pisani, que desenvoluparà la conferència inaugural amb el títol: “Rebel·lió i democràcia participativa.” Podeu formalitzar aquí la inscripció.

ZV (Zona Vídeo). Jameson Notodofilmfest 9a edició, tota una referència del cinema a Internet, és una iniciativa de Notodo.com a partir d’una idea original de Javier Fesser: un festival que posa Internet al servei del cinema com a fórmula per descobrir el nou talent, per poder experimentar amb un nou mitjà a l’abast de tothom, i per aconseguir una gran difusió. Aquests són els nominats.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 6 Març 2011, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.