Temps de represa

Tot i que havia anunciat que avui no actualitzaria el diari, em passa una mica com diumenge passat: els costums antics costen de deixar. Ara bé, diumenge que ve, segur que no hi ha diari. No l’espereu!

Però l’any nou és temps de represa i, ni que sigui de forma brevíssima, us recomano algunes lectures. A començar pel resum de l’any 2010 realitzat pel diari El País.

Sobre els inicis de la nova etapa de la política catalana us recomano els articles: “La dimensión española de Mas” de José Antonio Zarzalejos, “Todo más claro” de Miquel Roca, “Bona sort, president Mas” de Josep Oliver, “Unos buenos y otros manifiestamente mejorables” de Francesc Valls i “El morr pren possessió del viu” d’Alfons Quintà.

Per seguir el nou govern de Convergència des d’una perspectiva crítica podeu llegir les anotacions del bloc “Els millors“, impulsat pel grup socialista al Parlament de Catalunya.

Sobre el debat obert en el si del PSC podeu seguir la pàgina Debat socialista (que a partir del dia 10 serà renovada en profunditat i gestionada directament pel PSC) i us recomano que llegiu els articles: “La derrota de una idea de España” de Antonio García Santesmases, “Un nou començament del PSC” de Raimon Obiols, i “¿OPA al PSC?” de José Luis Villacañas.

Abans de passar a la política espanyola, us recomano que llegiu els articles de Luis Arroyo “¿Qué le pasa al alma de los progresistas?” i Vicenç Navarro “¿Por qué perdieron las izquierdas en Suecia? Relevancia para España”.

Sobre l’orientació política marcada pel president Rodríguez Zapatero podeu llegir l’editorial d’El País “Zapatero se ratifica“.

Sobre la situació de l’economia espanyola us convido a llegir els articles “Una dècada prodigiosa” d’Alfredo Pastor, “Política y capitalismo subsidiado” d’Antón Costas, “Empobrecimiento” de Joaquín Estefanía i “También un poco de esperanza” de José Luis Leal.

Sobre la situació de l’euro i la desorientació europea us convido a llegir els articles “L’any de la desconfiança” i “El año en que el euro vivió peligrosamente” de Josep Borrell, “La madre de todas las batallas” de Xavier Vidal-Folch i “Euro, Europa” de Sami Naïr.

Sobre les perspectives de l’economia dels Estats Units podeu llegir l’article de Joseph Stiglitz “¿Qué nos depara el 2011?”.

Sobre dues potències emergències no us perdeu els articles “China y la India al descubierto” de Pranab Bardhan i “La aceituna china” de Xulio Ríos.

I acabo amb tres pinzellades culturals. La primera és la tristesa que em provoca la notícia del tancament del Museu Chillida-Leku (al que correspon la fotografia que encapçala aquest paràgraf) de la que es fa ressò Kirmen Uribe en el seu article “Recuerdo futuro del Chillida-Leku”. És/era un fantàstic museu dedicat a l’obra d’Eduardo Chillida, amb part d’escultures a l’aire lliure i una part a un antic i gran caserio rehabilitat que vaig visitar l’any 2001 amb ocasió d’una “Icetada” (que és com anomenem a la trobada de la branca basca de la família).

La segona és l’article “Las cárceles del alma”, de Francesc de Carreras, dedicat al llibre d’Isidre Molas “El meu temps de presó. 1962-1963. Trencadís de records” publicat per edicions 62, la lectura del qual ja us vaig recomanar de forma fervent fa setmanes.

I la tercera és el bloc “Zen habits” (smile, breathe & go slowly). Hi trobareu un petit tresor d’idees per viure millor, ser més eficaços i evitar la dispersió a la que ens condemna la societat actual.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 2 gener 2011, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.