Després del debat d’investidura

Curant-me en salut us vaig dir que avui diumenge, dia de Sant Esteve, no actualitzaria el diari. Però el cert és que costa desfer-se dels vells costums i, encara més important, la investidura d’Artur Mas i el fet que el grup socialista la facilités en abstenir-se en segona votació, feia gairebé obligat que tot plegat quedés recollit en el meu diari a Internet. Allà va.

En primer lloc us recomano que llegiu les intervencions de Joaquim Nadal en la primera sessió del debat i en el ple de dijous 23 explicant la nostra abstenció en la segona votació. Una abstenció fruit de l’acord per facilitar la investidura subscrit pels grups parlamentaris socialista i de CiU.

Sobre aquest acord podeu llegir l’editorial d’El Periódico de Catalunya “Exercici de responsabilitat de Mas i el PSC“, els articles “La ‘socio-preferència'” d’Enric Hernández i “La transició cap a la sensatesa” de Joaquim Coll, l’editorial d’El País “Mas presidente“, l’article d’Andreu Mayayo “Carta que comparteixo totalment, l’editorial de La Vanguardia “President Artur Mas“, els articles de Francesc-Marc Alvaro “Ni un minuto de tranquilidad”, Albert Sáez “Honestedat crítica”, Joan Tapia “El PSC passa a garantir centralitat i governabilitat”, Joan Subirats “Ante la excepcionalidad, ¿consenso?” i l’entrevista que em va fer Ferran Casas a l’Ara recollida en l’entrada que fa 900 del meu diari publicada ahir.

Sobre el debat que estem tot just començant al PSC us recomano a part del web debatsocialista.cat, el bloc col·lectiu “Un món a guanyar“, i els següents materials:

També us recomano tres articles que contenen elements rellevats pel debat del socialisme català: “Progreso global para todos” de John Podesta i Jesús Caldera, “El Estado de bienestar” de Joan Majó, i “Contra els nacionalismes?” de Joaquim Nadal.

Sobre política espanyola se segueixen publicant enquestes que assenyalen hores baixes pel PSOE. Vegeu “Regreso al abismo” de José Luis de Zárraga i els articles “La nova retallada enfonsa més el PSOE i situa al PP en la majoria absoluta” de Manuel Vilaseró, “Zapatero també paga la factura de la derrota del PSC” d’Albert Ollés i “Una remuntada cada cop més dificultosa” d’Angels Pont que expliquen el Baròmetre d’Hivern d’El Periódico de Catalunya.

M’han interessat les consideracions de Manuel de la Rocha, dirigent d’Izquierda Socialista, entrevistat a Público per Miguel Angel Marfull i el resum econòmic de l’any d’Angel Laborda “2010, el año del quiero y no puedo”.

Sobre el cost social de les polítiques d’ajustament us recomano els articles “Inversió social per la borda” de Teresa Crespo i “Polarización social y crisis” de Vicenç Navarro.

Al voltant del debat sobre la reforma de les pensions us recomano els articles “Las pensiones en la encrucijada” d’Ignacio Zubiri i “¿Aumentar la edad de jubilación?” de Juan Antonio Fernández Cordón.

Sobre el futur polític d’Alemanya us interessarà “El futuro de Alemania pinta verde” de Patricia Baelo.

I és imprescindible seguir de prop la justificada indignació de Paul Krugman en veure que plantejaments econòmics que han estat a punt d’enfonsar-ho tot segueixen marcant l’orientació de les polítiques econòmiques als Estats Units i arreu del món, en el seu article “Cuando los zombis ganan”. I en relació amb el mateix tema resulta imprescindible llegir l’article de Soledad Gallego-Díaz “¡Son los gobiernos, estúpidos!”.

Per acabar us recomano l’article de la sociòloga i amiga Judith Astelarra “Género y políticas sociales”.

“Perles” del programa del Polònia emès el 23 de desembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

PERLES DEL POLÒNIA
– Que bona la vetlla a Puigcercós. Tothom tan afectat… però SEGUR que és mort??

– Menció especial per la gran parella Companys-Macià al cel, com els avis del Muppet Show amb un toc d’humor negre.

– Oriol Pujol i Artur Mas són uns Niños de San Ildefonso, d’allò més pràctic. En comptes de cantar la grossa de la loteria van cantant els càrrecs, extraordinari! I Duran i Lleida i Gispert patint per si “aquests convergents de la punyeta” els deixen només les engrunes.

ARXIU HISTÒRIC (avui fa un any) 16/2/06
– La Fundació FAES presenta una versió gore de la immersió lingüística amb un mestre sàdic, una alumna de parla castellana i una banyera… aghh

ALGÚ HO HAVIA DE DIR
– La sentència del Suprem sobre la immersió lingüística és una tocada de collons que només servirà per complicar-nos la vida… perdoneu, però algú ho havia de dir! La sentencia del Supremo sobre la inmersión lingüística es una tocada de cojones que sólo servirá para complicarnos la vida… perdonad, pero alguien lo había de decirlo esto!

– Les joguines artesanes són més avorrides que les normals… perdoneu, però algú ho havia de dir!

– No tots els canelons de l’àvia són bons… perdoneu, però algú ho havia de dir!

LA PICADA D’ULLET
– Que tendra Alícia Sánchez Camacho fent-li la pilota a Mas en el debat d’investidura… Acércate Maaaaas, y Maaaaas.

SURREALISTA
– Teresa Forcades contra les Nadales??? Si menges panses i figues, nous i olives et pot fer mal la panza i haver de recórrer a les farmacèuuuuuuutiques!

LA IMATGE DE LA SETMANA
– Saura, Carod i Montilla fent-se fotos al Parlament, com de comiat, diríem.

MALAGUANYAT
– El monòleg del President Mas. Ha d’acabar de trobar el to. Bo el cameo del President Montilla en xandall.

LA FRASE DE LA SETMANA
– Carod, plorós: “Ara que el Puigcercós ha plegat, ja no sé què demanar als Reis”

MALA LLET
– Geli, Castells i Tura collen el pobre Nadal sobre la possibilitat de tenir grup parlamentari propi a Madrid fins que… el salva la campanya, o sigui la Chacón “per què no us agradem els del Baix Llobregat?” És una versió particular de “Guerra Baixa”.

ZW 241 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.padicat.cat/eleccions2010.php

PADICAT Eleccions 2010 és un monogràfic sobre les pàgines web de referència vinculades a la recent campanya electoral a Internet al Parlament de Catalunya del 28N. Durant tota la campanya electoral, la Biblioteca de Catalunya ha capturat, dintre de la plataforma (PADICAT, Patrimoni Digital de Catalunya) més de 21.000 imatges de les pàgines web d’interès, procedents de 480 recursos digitals, que inclouen:

– Webs dels partits polítics que actualment tenen representació parlamentària

– Webs dels partits polítics sense representació parlamentària

– Blocs, webs, Facebook i Twitter dels caps de llista de cada formació política per a cada demarcació electoral

– Blocs, webs, Facebook i Twitter dels principals candidats (no caps de llista) de cada demarcació electoral dels partits que actualment tenen representació parlamentària

– Institucions públiques, com el Parlament de Catalunya, el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, etc.

– Mitjans de comunicació d’abast nacional – Selecció de blocs de ciberactivistes amb presència intensiva a la xarxa

A partir d’aquestes captures, és factible dur a terme una anàlisi sobre la presència digital dels candidats, així com de les línies de cerca relatives a les campanyes electorals a Internet. Ja es va realitzar una recollida de webs durant les eleccions municipals de l’any 2007. En resum, “PADICAT eleccions 2010” és una memòria visual d’allò que ha succeït a la xarxa durant aquesta recent campanya. I recull referències a articles del meu bloc i d’altres com els de: l’Albert Medrán, Xavier Peytibi, Pau Canaleta, Jose Rodríguez, Edgar Rovira, etc. També cita molts dels recursos que vaig compilar a l’apartat Eleccions catalanes 2010, on recentment s’ha incorporat l’actualització del widget Parlament 2.0.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 26 Desembre 2010, in 12è Congrés, Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.