Consell Nacional per analitzar els resultats electorals

Avui s’ha celebrat una sessió del Consell Nacional del PSC dedicada de forma gairebé monogràfica a analitzar la nostra derrota electoral. Hi ha hagut 35 intervencions, començant per la de José Montilla i acabant amb la meva. La sessió, doncs, s’ha allargat més del que estem acostumats i no he arribat a casa fins a les 16.30, la qual cosa explica la rapidesa (i possibles errors i mancances) amb la que he de redactar l’actualització setmanal del meu diari.

La intervenció del primer secretari ha estat seguida amb gran atenció i tenia un fort component autocrític. Com l’ha fet davant dels mitjans de comunicació demà la trobareu resumida als diaris. En començar i acabar la seva intervenció José Montilla ha estat fortament i llargament aplaudit. Us convido a llegir les dues resolucions adoptades per unanimitat al final del debat, la primera, a proposta del Consell d’Alcaldes del PSC, i la segona, a proposta de la Comissió Executiva del partit.

Us faig cinc cèntims de la meva intervenció, intent de resum i resposta a un debat de gran alçada en el que han destacat, entre d’altres, les intervencions d’Isidre Molas, Raimon Obiols, Josep Maria Triginer i Quim Nadal.

Frases de la meva intervenció: “Hem perdut perquè no hem presentat un projecte creïble i desitjable per una majoria dels catalans, i també per errors propis i aliens que mereixien una sanció política”. “El conjunt d’intervencions marquen la línia a seguir: cohesió, coherència, renovació, ofensiva i finestres i portes obertes”. “Només afrontarem amb garanties les eleccions municipals si obrim ara la reflexió i el període de canvis. Reflexió i canvis sobre els problemes que preocupen a la gent. El que ens preocupa només a nosaltres pot i ha d’esperar al Congrés de la tardor. El que no pot esperar és la millora de la nostra connexió amb la societat”.

A continuació hi trobareu una selecció d’articles i entrevistes sobre el debat que hem començat, i que trobareu recollides al meu web debatsocialista.cat

També podeu descarregar-vos gratuïtament un recull de materials meus sobre els temes a debat, en un llibre autopublicat a Bubok del que aquí sota trobareu la portada.

Sobre la ràpidament abandonada proposta d’Artur Mas de concert fiscal, podeu llegir l’article d’Andreu Mayayo “Concert fiscal, molt soroll per a no res”.

Sobre el recent informe PISA podeu llegir: “Los alumnos catalanes superan en lectura al conjunto de España y la OCDE”, Sebastián Tobarra, El País, 7.12.10; “La receta catalana para mejorar: autonomía y más evaluación”, Sebastián Tobarra, El País, 9.12.10; i “Conclusión: ni bien ni mal, pero mejorando”, Joaquim Prats, La Vanguardia, 8.12.10.

La polèmica de la setmana ha seguit girant al voltant dels documents secrets filtrats per Wikileaks i la detenció del seu impulsor Julian Assange. Aquí podeu trobar, gràcies a El País, la documentació que està aixecant tanta polseguera.

I, més de fons, segueix la preocupació per les turbulències financeres internacionals, la indecisió europea, els errors d’Alemanya i les polítiques d’ajustament que estan causant una enorme ferida social. Sobre tot plegat us convido a llegir:

Per acabar us recomano la lectura del discurs de Mario Vargas Llosa en l’acte de lliurament del Premi Nobel de Literatura, Elogio de la lectura y la ficción, Mario Vargas Llosa, El País, 8.12.10; l’article “Las rentas de la xenofobia” de Saïd el Kadaoui, Público, 10.12.10; i el reportatge “La homofobia sigue viva en el cole“, Celeste López, La Vanguardia, es, 11.12.10

“Perles” del programa del Polònia emès el 9 de desembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

PERLES DEL POLÒNIA
– Que bo. Un matxiembrat brillant entre la “vaga” de controladors i la patacada del PSC a les eleccions. L’avió del PSC cau en picat mentre el pilot Montilla sembla mort i el copilot Nadal pren les regnes. Sembla que el pilot Montilla li està costant de digerir la sopa de lletres del tripartit. I això no és tot, ZP i Chacón també han hagut d’agafar les regnes… de la torre de control… “dirijan el avión hacia Madrid, es lo más seguro, repito, dirijan el avión hacia Madrid”. Atenció, un nou pilot pretén “la remuntada”… és Antoni Castells que prefereix aterrar a Barcelona… ara, calia que s’acabés estavellant l’avió?

– El temps d’en Mas… durant el seu mandat només farà sol a Catalunya! Això és una promesa electoral i la resta són tonteries! [Pobre Molina, li ha fotut l’espai!]

– “La extraña pareja”, Montilla i Nadal fent a duo el monòleg final… lògicament.

KA FORT
– El President Mas “penso petar-me la Conselleria de Cultura… total, pel que serveix…”

ARXIU HISTÒRIC (avui fa un any)
– El gag del “Sisè sensesentit“, és que estan tots morts, fa iuiu, i a més, no he vist la pel·lícula (ni en català, ni en castellà, ni en anglès, que quedi clar)

LA PICADA D’ULLET
– El conseller Saura ultimant el codi “odontològic” dels Mossos mentre rememora les seves grans obres de Govern: la limitació de velocitat, les trifulques amb els Mossos

SURREALISTA
– L’entrevista de Xavier Bosch a Joan Laporta… aquest noi està fatal… tots dos, vull dir… ino em serveix d’excusa per treure en Martingala, congelant-se, el pobre…

MALAGUANYAT
– Antoni Bassas porta uns documents inèdits de Wikileaks sobre el tripartit… quatre gargots de res…

LA FRASE DE LA SETMANA
– Chacón a ZP a la torre de control: “Jose, los estamos perdiendo [al PSC]”… “No, Carme, hace tiempo que los perdimos, cuando lo del Estatut”.

ZW 239 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.ccp.cat/

Els pròxims 27 i 28 de gener se celebrarà, per primer cop a Catalunya, el I Congrés de Comunicació Política de Catalunya (CCPC). Una trobada que tindrà lloc a Barcelona (Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull) i on es tractaran les últimes novetats i tendències en matèria de comunicació política i gestió pública. Una oportunitat per trobar-se de nou amb experts en diferents matèries, i amics molts d’ells, que –sota el títol genèric del Congrés, “Estratègies de campanya i de govern”- tocaran un ampli ventall de temes que segur seran interessants. Entre ells, Daniel Ureña, Yuri Morejón, Xavier Peytibi, Juan Víctor Izquierdo, Albert Sáez, Yago de Marta, Joan Navarro, Àlex Terés, Mikel Cabello o Saül Gordillo.

El Congrés està impulsat per Àstrid Alemany i Maria Llorach (Alemany & Llorach) les quals m’han convidat a participar en el bloc “La utilitat de l’assessor d’estratègia política”, amb Toni Aira i moderats per Ferran Espada.

El candidat, la oratòria, les estratègies de campanya, les funcions de l’assessor o del posicionament polític a Internet, els partits en campanya o els lobbies seran alguns dels punts que es tractaran durant els dos dies que dura el Congrés.

El programa del CCPC consta de dues ponències individuals i sis compartides. En totes les ponències es reservaran 20 minuts finals per a la intervenció dels assistents. Això farà del CCPC un Congrés dinàmic i entretingut on el debat entre els ponents i els assistents serà real. Podeu formalitzar ja la vostra inscripció i seguir tota la informació a Facebook, Twitter i Vimeo.

ZV (Zona Vídeo). Vídeo de presentació del I Congrés de Comunicació Política de Catalunya (CCPC).

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 12 Desembre 2010, in 12è Congrés, Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.