Esprint final

En l’esprint final de la campanya electoral he volgut fer una darrera anotació del bloc. En primer lloc, per agrair els militants, simpatitzants, amigues i amics que han col·laborat en la campanya, parlant amb la gent, participants als actes, enganxant cartells, penjant banderoles i pancartes, organitzant activitats de tota mena i essent especialment actius i actives en les xarxes socials. En segon lloc, per celebrar l’èxit del míting final al Palau Sant Jordi. Ens hi vàrem aplegar 20.000 persones, per escoltar Jordi Hereu, Carme Chacón, Felipe González, José Luis Rodríguez Zapatero i el president Montilla. Tota la nostra campanya ha estat adreçada a mobilitzar els electors i electores, a traslladar el missatge clar del president, lluny de l’ambigüitat del nostre principal adversari. Ho ha fet avui el president Montilla en una marató de mítings llampec que ha començat a la SEAT a les set del matí i acaba aquesta nit a la sala Razzmatazz amb la gent de la Joventut Socialista de Catalunya. I, en tercer lloc, per recomanar-vos uns darrers materials de lectura. La foto que trobareu aquí sota ens recorda l’inici de campanya i és una magnífica il·lustració del que hem estat fent al llarg de quinze dies.

Lògicament començo pel discurs del president Montilla ahir al Palau Sant Jordi. I l’entrevista a José Montilla que li fa avui Xavier Sardà a El Periódico de Catalunya.

També us interessarà el recull de les 50 mesures pels 100 primers dies del futur govern del president Montilla. Aquí les podeu veure resumides en un gràfic. I aquí trobareu l’anotació corresponent al web del president Montilla.

Us recomano també que llegiu els articles de Carme Chacón “Molt de soroll i moltes nous”, i els que he publicat a El Socialista “El reto del PSC” i a eldebat.cat “Les dues opcions de diumenge“.

Sobre el repte fonamental de la nostra campanya podeu llegir l’article de Joan Tapia “Despertar els socialistes dorments”.

Carles Navales ha publicat una bona colla d’articles sobre les eleccions al Diari de Girona i a La Factoria: “Andalusos, moros i cristians“, “CDC: la por al joc net“, “L’arbre i el bosc“, “La demagògia sobre Andalusia“, “Un govern Montilla sense crosses“, “Elecciones catalanas: la evolución del voto“, “28N: ¿Habrá sorpresa?“, “Avui, el gran míting” i “Tornarà la dreta? Vostè decideix“.

I acabo amb una prova de la nul·la credibilitat de l’aposta d’Artur Mas pel concert econòmic. Veureu en aquest arxiu de notícies de premsa com la promesa “irrenunciable” del concert feta solemnement per Artur Mas el 2004, era abandonada el 2005. És la gran especialitat de la casa convergent, generar falses expectatives i després recollir els fruits de la frustració atribuint la responsabilitat a uns tercers. Més curt, prometre el que sigui per recollir vots i oblidar després culpant-ne els altres.

En fi, la campanya va acabant, a les dotze de la nit acaben les activitats dels partits però tots plegats, com a ciutadans, tenim un deure democràtic diumenge i la possibilitat de convèncer els indecisos, que són molts, d’anar a votar. Votar Montilla, votar socialista, garantia de progrés.

 

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on divendres 26 Novembre 2010, in Campanya electoral. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.