A convèncer la majoria!

Dijous a les dotze de la nit va començar la campanya electoral. La tanca publicitària del PSC obre l’actualització setmanal del meu diari que, com ja vaig avisar, serà més breu que de costum. Us convido en primer lloc a veure el primer espot televisiu de la campanya socialista “La vida de Monti” en clau d’humor i un breu clip que resumeix l’acte d’inici de campanya. La foto que trobareu aquí sota correspon també a aquest acte celebrat dijous a la nit al Pavelló d’Itàlia de la Fira de Barcelona a Montjuïc.

En l’article “Queda molt per fer” publicat pel president Montilla a El Periódico de Catalunya i en el meu “Els cinc compromisos del president Montilla” trobareu els arguments principals de la campanya socialista. Us interessaran també les intervencions del president Montilla en la conferència organitzada dilluns dia 8 per la Cambra de Comerç i en els actes celebrats divendres a Sabadell i avui a Viladecans, en el que ha tingut també una intervenció destacada José Luis Rodríguez Zapatero. El nostre missatge electoral queda també molt ben reflectit en l’entrevista a Celestino Corbacho que li fan A. Serrano, J. Armengol i C. Ribera a l’Avui/El Punt. Aquí sota hi trobareu una foto corresponent a l’acte d’avui celebrat a Viladecans.

Avui m’he endut un gran disgust en llegir un article de Raimundo Viejo Viñas a Públic en el que afirmava que només tres partits (CiU, PP i ICV) tenen penjat el seu programa a Internet. Això no és cert. El PSC va aprovar el seu programa el 17 d’octubre i al cap de quinze dies ja el tenia penjat a la web. Podeu comprovar-ho a l’entrada del meu bloc de l’ú de novembre en el que ja hi constava l’enllaç al nostre programa. En fi, suposo que ha estat un error sense cap mala intenció però m’ha sabut greu. Fins i tot hem desenvolupat una aplicació que permet fer-te el programa a mida assenyalant els temes que més t’interessen. Podeu provar-la aquí.

El cert és que, malauradament, les propostes que fan els partits no ocupen el centre del debat. La setmana passada recollia en l’actualització del meu diari les primeres 6 propostes fetes pel president. Avui us en ofereixo dues més:

– Proposta número 7. Districtes especials d’innovació. Consolidar 12 districtes d’innovació amb més de 200 noves empreses i activitats econòmiques i més de 2.000 nous llocs de treball qualificats

– Proposta número 8. Programa IGUALS, totes les empreses de més de 30 treballadors i treballadores hauran d’implantar mesures per garantir la plena igualtat laboral

També us interessarà el contingut del manifest “Catalunya, cultura oberta” que reivindica el caràcter obert i plural de la cultura catalana i de la política cultural a desenvolupar en el futur.

Aquesta setmana ha tingut un gran ressò l’enquesta del Centro de Investigaciones Sociológicas. L’enquesta del CIS fa el següent pronòstic: CiU, intenció directa de vot 20.6%, estimació de vot 38%, escons 59 (+11); PSC, intenció directa de vot 13,4%, estimació de vot 22.7%, escons 33 (-4); ERC, intenció directa de vot 5.8%, estimació de vot 10.2%, escons 15-16 (-6/-5); PP, intenció directa de vot 5.1%, estimació de vot 9.7%, escons 14-13 (=/-1); ICV-EUiA, intenció directa de vot 5.4%, estimació de vot 8.2%, escons 11 (-1); C’s, intenció directa de vot 2.4%, estimació de vot 3.5%, escons 3 (=). Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència, Plataforma per Catalunya i UPyD quedarien fora del Parlament.

Hi ha dades molt interessants en aquesta enquesta. Per exemple, un 59% dels enquestats diu que anirà a votar amb tota seguretat i un 17% diu que probablement ho farà. D’aquests, el 35.3% no té encara decidit el seu vot. Un 57% creu que CiU guanyarà les properes eleccions, tot i que només un 28% afirma que li agradaria que CiU les guanyés.

A la pregunta “¿Per quin dels següents partits o coalicions vostè sent més simpatia o a quin considera més proper a les seves pròpies idees?” la resposta és 21.7% CiU, 20.7% PSC. Gairebé un empat.

Quan als enquestats se’ls demana que es situïn en l’eix esquerra-dreta (en l’escala 1 més a l’esquerra fins a 10 més a la dreta), la mitjana dels enquestats està en el 4.35. Sabeu on situen els enquestats al PSC? En el 4.39. I a CiU? En el 6.29. Per això el president Montilla diu que no vol un govern de dretes per a un país d’esquerres.

Quan als enquestats se’ls demana que se situïn en l’eix nacional (en l’escala 1 mínim nacionalisme fins a 10 màxim nacionalisme), la mitjana dels enquestats està en el 5.02. Sabeu on situen els enquestats al PSC? En el 4.85. I a CiU? En el 7.25. El PSC, per tant, continua ocupant el lloc central en l’espectre polític, tant a nivell ideològic com a nivell identitari.

El PSC, com la majoria, no és ni independentista, no de dretes. És per això que molts ciutadans que avui dubten si votaran o dubten a qui votar són molt propers a les nostres posicions. Tenim encara dues setmanes per convèncer-los. El partit tot just ha començat!

Sobre les eleccions catalanes i els temes principals a debat us recomano els següents articles: Andreu Mayayo “El quart punt de l’Assemblea de Catalunya”, Raimon Obiols “Malestar o pacte”, Guillem López Casasnovas “L’estratègia del concert”, Amparo Estrada “La culpa del inmigrante”, Josep Oliver “De programes i economia”, Victoria Prego “Balas de algodón”, Manuel Cuyàs “Més auster no pot ser” (sobre el president Montilla) i com a recordatori de les bestieses que va dir el PP contra l’Estatut de Catalunya (que avui pretenen oblidar o negar, segons qui parla), el meu recull personal de “40 barbaritats”.

Per seguir la campanya electoral a través d’Internet, no hi ha millor recull d’enllaços que el que ens ofereix Antoni Gutiérrez-Rubí.

Sobre política en general us recomano l’article de Patxi López “Revitalizar las ideas” i sobre la situació política espanyola us interessarà l’article de Gonzalo López Alba “El Rubicón del Gobierno”. Sobre la corrupció que afecta el PP, particularment però no sols a València, podeu llegir l’article de Gemma Robles i Alba G. Laguna “Fons d’armari corrupte”.

Sobre la situació econòmica espanyola us interessaran els articles d’Angel Laborda “El PIB, mejor de lo previsto” i David Cano Martínez “No somos Grecia… ni Irlanda”.

Sobre la situació econòmica mundial us recomano els articles de Jordi Sevilla “El año IV de la Gran Recesión” i Joaquín Estefanía “Desarrollo humano”.

I amb una reflexió californiana d’interès general, us recomano l’article de Nicolas Berggruen “Carta desde California”.

“Perles” del programa del Polònia emès l’11 de novembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

EL GAG TRANSVERSAL – La crònica de la visita papal en uns quants gags: Cuní i Rahola a l’avió, King Bosch interceptant l’avió, l’omnipresent Rubalcaba en primera línia papal, el cofoïsme d’Hereu, els petons homosexuals dins la Sagrada Família, el passeig per Barcelona en bicing, ser plomats com a guiris, la cutresangria de la Rambla…

SURREALISTA
– Saura ha embogit del tot. A 15 dies de les eleccions ha decidit canviar la durada de l’hora!!! Chávez no va fer una cosa semblant a Veneçuela??

LA NOVETAT
– La secció “La bajanada per sortir al TN”… sort que les campanyes només duren 15 dies (oficialment…)

ARXIU HISTÒRIC (avui fa un any)
– Lʼenyorat Justo Molinero torna per presentar-vos el caset de Lluís Llach Per rumbes: ˮtʼimagines poder moure lʼesquelet al ritme de Campanades a morts?”. Hi ha versions inoblidables, amb videoclips i tot, de Venim del nord, venim del sud, Ai LʼEstaca noainonainoná i País petit. Només es troba a benzineres, xarcuteries i botigues dels xinos! I si un trist atzar tʼatura i caus a terra…. seguros del hogar, María José Herra!

LA PICADA D’ULLET
– Jordi Hereu: “Vaja, crido massa fins i tot en els pensaments”
– La monja Forcades netejant la taula del despatx de Mas, vull dir, recollint mostres tòxiques.

MALAGUANYAT
– El monòleg del gran Martingala, interromput constantment pel Mikimoto…. homeeeeee!!!

LA FRASE DE LA SETMANA
– Josep Cuní: “Si TV3 fos una religió, jo seria Jesucrist”… “i jo Maria Magdalena”, afegeix Pilar Rahola.

EL CAMEO
– Artur Mas, molt bé en el seu paper enfotent-se del “guapo, gràcies”, el “tot i que…”, la Belen Esteban i l’Scarlett Johansson! I apamant la Sala de Govern també ;)

ZW 235 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.tedxramblas.com/

TED es l’acrònim de Tecnología, Entretenimiento y Diseño i dóna el seu nom als esdeveniments impulsats per Espiral, una entitat que aposta per la innovació i la creativitat en temes educatius i tecnològics i que funciona fa més de 20 anys. El 2011 organitza per primer cop a Barcelona TEDxRamblas, utilitzant el nom d’un dels llocs més emblemàtics de la ciutat comtal.

TEDxRamblas serà un networking a favor de l’educació i la cultura juntes i intervingudes amb tecnologia, entre els propis membres d’Espiral , els ponents convidats, els col·laboradors i patrocinadors, les persones assistents com a públic, així com els diferents canals de difusió

La seva missió: “Unint el potencial d’Espiral i de TEDx la idea és formar part d’un fenomen social 2.0, amb una associació 2.0, parlant de: educació, tecnologia, cultura, disseny, entreteniment… tot això com a parts d’un tot per ajudar a construir un món millor”. TEDxRamblas se celebrarà el 20 de gener de 2011 al Museu Marítim de Barcelona. Del local al global, del global al local, aquest esdeveniment comptarà amb la participació de ponents de reconegut prestigi a nivell social i cultural, amb l’esperit de difondre idees que mereixen ser conegudes. I on tindré l’ocasió de participar, presentant “32 Tendencias de cambio (2010-2020)”.

Podeu seguir tota la informació també a través de la seva pàgina a Facebook.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 14 Novembre 2010, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.