Declaració del president Montilla sobre el cas Palau

DECLARACIÓ DEL PRESIDENT MONTILLA (3.11.10)

Ahir vam conèixer la decisió de la Fiscalia de demanar al jutge Solaz que imputi els senyors Colom i Osácar en una peça separada del cas Palau de la Música.

No cal subratllar que es tracta d’un fet d’una enorme transcendència.

Quan la Comissió d’Investigació creada pel Parlament de Catalunya va abordar el cas Palau, els responsables de CDC amb Artur Mas al capdavant van afirmar que el “Daniel” mencionat en el sumari no era Daniel Osácar, home de confiança d’Artur Mas i responsable de finances de CDC.

Segons la Fiscalía això no és cert.

Avui Artur Mas en comptes de donar cap mena d’explicació i com a única resposta a l’actuació de la Fiscalia es limita a dir que la Fiscalia ha entrat en campanya.

És una afirmació del tot irresponsable venint del màxim dirigent de CDC.

Els partits democràtics hem de respectar les institucions i els procediments democràtics.

En defensa de l’honorabilitat de la política i per evitar que el procés electoral es vegi distorsionat per aquest procediment judicial, és absolutament necessari que Convergència es mantingui en la línia de respectar les institucions, la independència de la justícia i la lliure actuació de la fiscalia.

D’altra banda, no és concebible iniciar una campanya electoral amb una ombra de dubte tan gran pel que fa al finançament de la fundació d’un dels principals partits catalans.

La ciutadania espera de tots un capteniment rigorós i responsable. I que la campanya electoral no es vegi alterada per un debat com aquest. Jo no ho desitjo.

Per això demano solemnement a Artur Mas que parli clar als catalans. Que doni la seva paraula d’honor que ni CDC ni la seva Fundació s’han finançat irregularment, que no hi ha cap mena de relació entre l’adjudicació d’obra pública a una empresa i donatius al Palau de la Música que arribaven d’una o altra forma a la Fundació de CDC o als seus successius responsables de finances.

Crec en l’honorabilitat d’Artur Mas i crec que els catalans confiaran amb la seva paraula. Tant si és per dir que no hi ha res de res com per acceptar que potser s’ha comès alguna irregularitat.

Tot menys el silenci. Tot menys menystenir el paper de la justícia i de la fiscalia en aquest afer.

Li demano a Artur Mas un gest de sinceritat i de responsabilitat que la ciutadania, ben segur, sabrà reconèixer.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dimecres 3 Novembre 2010, in Montilla. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.