Montserrat Tura: un nou encert del president Montilla

En aquesta actualització setmanal del meu diari a Internet començo per recomanar-vos la lectura de la intervenció del president Montilla en la sessió del Consell Nacional del PSC que va decidir les candidatures socialistes a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Trobareu aquí les llistes del PSC.

Una de les notícies més esperades era qui havia d’ocupar el número dos de la candidatura socialista per la demarcació de Barcelona. El president Montilla ha decidit que ho faci la Consellera de Justícia Montserrat Tura, membre de la direcció del PSC. La seva decisió va ser acollida amb entusiasme pel Consell Nacional del partit. Avui diversos mitjans de comunicació publiquen entrevistes amb Montserrat Tura. Us convido a llegir les que li fan Neus Tomàs a El Periódico de Catalunya i Silvia Hinojosa a La Vanguardia.

Sobre els primers compassos de la llarga campanya electoral i una eventual fragmentació del Parlament us convido a llegir els articles de Pilar Rahola “Cómica frivolidad”, Xavier Rius “Mentides i xenofòbia en campanya” i Ferran Mascarell “Cacofonia o eufonia”.

Aprofundint en el debat sobre el futur de l’autogovern i en les diverses posicions al respecte de les diferents forces polítiques us convido a llegir els articles de Rosa Cullell “La nostra relació amb Espanya”, Francesc de Carreras “¿Ahora toca el concierto?”, el que em va publicar eldebat.cat “Catalunya 2010-2014”, Joan Tapia “El catalanisme fragmentat” i Joan Ferran “CiU y el principio de incertidumbre”.

Sobre els aldarulls a la ciutat de Barcelona el dia de la vaga general us recomano que llegiu l’article de Joan J. Queralt “Violència, no; gràcies”.

Sobre la (sembla) imminent renovació del Tribunal Constitucional us convido a llegir la crònica de Neus Tomàs i Juan Ruiz Sierra “Montilla fica cullerada al TC i hi posa el guardià de l’Estatut” i l’article de Javier Pérez Royo “Fatiga de los materiales”. No vull deixar passar l’ocasió de dir que la incorporació d’Eliseo Aja al Tribunal Constitucional constitueix una magnífica notícia pels federalistes i pels que no coneguin Eliseo Aja només cal recordar que és en l’actualitat el president del Consell de Garanties Estatutàries, que és partidari de la reforma constitucional per aconseguir un Senat federal com l’alemany (Bundesrat) [aquí podeu descarregar-vos una important ponència seva al respecte] i que és l’autor, d’entre d’altres llibres, de l’imprescindible “El Estado autonómico. Federalismo y hechos diferenciales” publicat per Alianza Editorial, segona edició 2003.

Passant ja a temes relatius a la política espanyola us recomano la lectura dels articles d’Ignacio Urquizu “Las primarias, una oportunidad” (tot recordant que aquest vespre sabrem qui ha guanyat les eleccions primàries convocades pel PSM-PSOE) i Manuel Rivas “Un nuevo líder” (crític amb les característiques del lideratge de Rajoy).

Avui el diari El País ha publicat una enquesta d’àmbit espanyol que assenyala que la vaga general ha empitjorat les expectatives electorals del PSOE. Feta en calent, l’enquesta assenyala un avantatge del PP de 14 punts i mig, (PP 43%, PSOE 28,5%).

Sobre la vaga general us recomano que llegiu els següents articles: Celestino Corbacho “En defensa de la reforma laboral”, Vicenç Navarro “La importancia de la huelga general”, Enric Hernández “Dret a la informació”, l’editorial d’El Periódico de Catalunya “Les lliçons de la vaga general”, Manel Pérez “Si la crisis lo permite”, Fernando Vallespín “Cuando todos ganan”, Francisco Balaguer “Huelgas nacionales y políticas europeas”, Salvador Giner “Vaga general: grandesa i servitud” i l’entrevista a Celestino Corbacho que li fan avui mateix L. Abellán i M. V. Gómez a El País.

Trobareu la màxima informació sobre el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2011 a la pàgina del Ministeri d’Economia i Hisenda i us convido a llegir l’article del Secretari d’Estat d’Hisenda Carlos Ocaña “En el buen camino” i les opinions força contrastades de Jorge Calero “Evitar el síndrome de Estocolmo” i Angel Laborda “Reducir el gasto público también es de izquierdas”.

Sobre el debat fiscal i les reformes pendents us convido a llegir els articles d’Antonio Papell “Fiscalitat i ideologia”, Antón Losada “La necessària contrareforma fiscal”, Germà Bel “Y ahora, las pensiones” i Miguel Angel Ariño “Els beneficis no poden ser un ídol”.

Sobre les necessàries reformes econòmiques a nivell mundial us recomano que llegiu l’article de Javier Rojo “¿Seremos capaces?”.

Sobre política europea us recomano que llegiu l’article de Josep Borrell “El govern econòmic europeu” i l’avançament editorial del llibre de Felipe González “Mi idea de Europa” que ens ofereix avui el diari El País.

Sobre política internacional us convido a llegir els articles de José Ignacio Torreblanca “Las tres guerras afganas”, Javier Santiso “El milagro brasileño”, Francisco G. Basterra “Mandela sube al Corcovado” (també sobre Brasil, on es celebren avui eleccions presidencials) i Xavier Batalla “El colono sólo suma” (sobre l’obstacle que suposen els assentaments israelians en els territoris ocupats a Palestina).

Sobre debats més de fons us recomano els articles de Lluís Duch i Alberto Chillón “El espejismo de la identidad”, Juan-José López Burniol “El nacionalisme de Joan Maragall”, Sergi Pàmies “Energúmenos” i Joaquín Estefanía “El tiempo del desconsuelo” en el que recomana diversos llibres que aprofundeixen en l’anàlisi de l’actual crisi econòmica, les seves seqüeles, com sortir-ne i com evitar que es reprodueixi.

“Perles” del programa del Polònia emès el 30 de setembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

PERLES DEL POLÒNIA

– Els “anti-sistema“ han arribat al plató del Polònia… naturalment, aquí tampoc saben perquè ho destrossen tot, de fet, destrossar és l’únic que fan “per sistema“.

– Eduard Punset entrevista Teresa Forcades, quina gran parella del catalanisme surrealista. Pregunta Punset a Forcades sobre l’últim llibre de Stephen Hawking: “Vostè encara creu que Déu és el principio?” I Forcades ho té clar “no, jo crec que en el principi hi havia els antibiòtics“

– Degut a la vaga del personal de la Sarsuela, els reis i el príncep Felip entren per primer cop a la cuina! És entendridor veure com descobreixen la nevera (en este armario hace frío), el congelador (un armario con nieve, deben de fabricarlo en Baqueira), les paelles (palas metálicas de pádel)… desconcertats davant la torradora o l’expremedor el príncep Felip té un moment de lucidesa “y si preguntamos a Letizia? ella fue plebeya…”

– Pobre Alicia… Rajoy i Esperanza Aguirre l’han posada a prova: qué hacemos con este torero rumano?? Qué pesa más, que sea torero o rumano??

ARXIU HISTÒRIC (avui fa un any)

LA CANÇÓ ˮEl cant dels pàjarusˮ

En veure tot el frau
que empastifa el Palau
i esquitxa la senyera,
en Millet va cantant
i a deternir-lo van
per la porta del darrere.
El pàjaru és gat vell
seʼn fot dels passarells
que lʼomplen de medalles.
Amb gran habilitat
a alguns els ha untat,
però amb les escorrialles.
Partits i fundacions
de voltors i coloms
van rebre molta pasta
Els maletins volant
seʼn vénen i seʼn van.
Déu nʼhi do quin subhasta!
El pàjaru és molt viu
però ja lʼhan tret del niu.
Lʼhan tancat en una gàbia.

ALGÚ HO HAVIA DE DIR
– Girona és maca, però tampoc no tant… perdoneu, però algú ho havia de dir!
– Els piromusicals mai van sincronitzats… perdoneu, però algú ho havia de dir!

LʼESTÀVEM ESPERANT
– Després de la confessió de Mas sobre el fet que de jove havia fumat algun porro, veiem com, a més, el porro li havia donat en Duran (acusica!) i que a sobre els va enganxar el president Pujol!

LA NOVETAT

– Alejo Vidal-Quadras… potser sí que això d’El gato al agua serveix per tenir-los a tots controlats en un mateix programa…
SURREALISTA
– ZP i Cándido Méndez es tiren els trastos pel cap fins les 12h de la nit, final de la vaga, i del partit, així que ara ja es fan tan la pilota mútuament que al final no saps qui va amb qui…
LA PICADA D’ULLET
– Puigcercós demostra a Toni Soler que en realitat és ell qui fa el doblkatge del Tardà, mira mira: “El Polònia potser ja fa massa temps que dura… perdoneu, però algú ho havia de dir!”
KA FORT
– “Catalanista que vola, catalanista a la cassola“. Iceta i Montilla a trets contra els que abandonen el barco socialista… I sinó et disparen et posen un collaret antifugida.. aix.

ZW 229 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.telepolitika.org

Els pròxims dies 4 i 5 de novembre se celebra a Bilbao Telepolitika, el primer Fòrum de polítiques de comunicació d’Euskadi, en la seva II Edició. Amb un format dinàmic i participatiu, Telepolitika pretén apropar l’actualitat en matèria de comunicació política i electoral al públic en general, a empreses, partits polítics, governs i institucions.

Durant dos dies, s’organitzaran diverses taules temàtiques, amb tertúlia i debat obert al públic, que inclouran des de la tasca comunicativa d’un portaveu de govern, a la investigació i estratègia en el disseny de la campanya electoral o la gestió i projecció de la imatge del candidat davant dels electors. En el programa podeu veure els diferents ponents entre qui es troben els amics Yuri Morejón o Xavier Peytibi. La inauguració correrà a càrrec de la Portaveu del Govern Basc, Idoia Mendía.

Els integrants de Telepolitika – Fòrum sobre polítiques de comunicació són acadèmics, investigadors i professionals de la comunicació política procedents de: AVASCOP-EAPE, Euskobarómetro, la Facultat de Ciències Socials i de la Comunicació i Yescom Consulting – Comunicar es Ganar. Aquí teniu alguns dels vídeos de la I Edició. La inscripció és oberta i ofereix descomptes si es realitza abans del dia 22 d’octubre. Podeu seguir també tota la informació relacionada amb aquest Fòrum a Twitter i Facebook.

Per acabar, en el context de la comunicació política us presento el widget “Parlament 2.0”, una eina molt senzilla per conèixer de primera mà l’activitat online i quines eines utilitzen els diputats i diputades del Parlament de Catalunya, així com d’on són i de quin partit. Aquí teniu les FAQ’s associades.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 3 Octubre 2010, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.