Debats vius

Aquest cap de setmana, amb la celebració del Consell Nacional del PSC d’ahir dissabte i la celebració avui a Gavà de la Festa de la Rosa del nostre partit, he pogut dedicar molt menys temps a preparar l’actualització del diari. Així, doncs, em limitaré, a relacionar els articles i documents que considero més interessants per seguir l’actualitat política i, en especial, la posició dels socialistes.

En aquest sentit és lògic que comenci recomanant-vos la lectura del Manifest electoral del PSC aprovat ahir pel Consell Nacional del PSC que va convocar pels dies 16 i 17 d’octubre la Conferència nacional del partit que aprovarà el nostre Programa electoral.

Us recomano també la lectura de dues intervencions de José Montilla, la que que va realitzar ahir en l’obertura de la sessió del Consell Nacional del PSC i la que ha pronunciat avui en el marc de la Festa de la Rosa. En la Festa s’ha projectat un vídeo-resum dels darrers 30 anys. Aquí sota hi trobareu una foto de l’escenari de la Festa que hem celebrat com cada any a la Pineda de Gavà, al final dels vibrants discursos de Jordi Hereu, José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero. Podeu veure la retransmissió de l’acte via PSOEtv.

Sobre els temes a debat en la llarga precampanya us convido a llegir dos articles meus, el primer publicat a ABC amb el títol “28-N: el momento de la verdad” i el segon publicat a eldebat.cat amb el títol “Qüestions a debat”.

Abordant temes similars us poden interessar els articles d’Antoni Puigverd “Cortando por lo sano”, Esther Vera “El arte de modular”, Manuel Cuyàs “Urgències i referèndums”, Antonio Franco “Concerts, ambigüitat i eleccions” i Joan Subirats “La noche del 28 de noviembre”.

Sobre l’encaix de Catalunya a Espanya us poden interessar els articles de Joan Antón Mellón “¿Què impedeix el federalisme a Espanya?” i l’article de Juan-José López Burniol “La hora de la verdad (y III)”.

Sobre les maniobres tèrboles de la campanya de CiU us convido a llegir els articles de Quim Domingo “Campanya en positiu?” i Xavier Campreciós “’M’han declarat convergent’”. Aquest darrer article relata el lamentable episodi de l’intent de CiU de manipular la figura de Pasqual Maragall, ja denunciat pel seu germà Ernest i, avui mateix, per Diana Garrigosa en una entrevista publicada al Quadern del diumenge d’El Periódico de Catalunya en un reportatge sobre el patiment dels familiars dels malalts d’Alzheimer en la que diu: “Hi ha un cert pacte amb la premsa que s’havia anat respectant fins ara. Ningú li fa una entrevista sense que ho sàpiga la fundació o el despatx. Això no ha estat així amb les declaracions al butlletí de Convergència. La situació va ser la següent: li truca una senyora per telèfon en plenes vacances i li pregunta: ‘¿Què passarà?’ I ell aventura un pronòstic: ‘Doncs jo crec que ara li toca guanyar a Mas’. És una declaració per a un butlletí intern i el pacte amb els diaris no es compleix. Se li va donar un tomb, dient que Maragall apostava per Mas, i no és així”. M’estalvio cap comentari.

També us poden interessar dos articles sobre qüestions que afecten CDC, el de Germán González “La Fiscalía pide que Millet y Montull declaren por las comisiones a CDC” i Andreu Mayayo “Passar comptes a l’austeritat convergent”.

Aquesta setmana també s’ha produït un altre fet que m’ha regirat l’estomac. l’intent del PP d’aprofitar la polèmica creada per Sarkozy en impulsar l’expulsió (pagant-los diners) de persones d’ètnia gitana que viuen en campaments. Per part de la dreta s’intenta equiparar delinqüència amb immigració sense cap mena d’escrúpol, sense distingir entre immigrants amb papers i immigrants en situació irregular, entre persones sense domicili fixe i persones empadronades. Tot s’hi val pel PP. Avui el president Montilla ha clavat en una frase el fons del debat: “Nosaltres perseguim delinqüents, la dreta persegueix els diferents”. Sobre aquesta qüestió m’ha encantat l’article del director de La Vanguardia, José Antich, amb el títol “Los gitanos”, i els articles de Maruja Torres “Apesta”, Joan Subirats “Populisme i demagògia”, Francisco G. Basterra “Populismos tóxicos” i la reflexió de fons de Daniel Innerarity “El miedo global”.

Sobre aspectes relacionats amb la corrupció us convido a llegir els articles de Jorge Calero “La derecha, condenada a la corrupción”, Jordi García Petit “La dreta que hi ha” i Josep Ramoneda “Corrupción e indiferencia”.

Sobre la vaga del 29 de setmebre podeu trobar interessant la reflexió de Fernando Vallespín “La huelga zombi”.

Sobre el futur polític de Zapatero us pot interessar la reflexió de Gonzalo López Alba “Luces largas”.

M’ha agradat l’entrevista a Eva Almunia, futura candidata del PSOE a la presidència d’Aragó, que li fa Carolina Martín a Público.

També crec que us pot interesar l’article de Carlos Jiménez Villarejo “El Supremo, ¿imparcial?”.

Sobre la situació econòmica i social us interessarà l’entrevista a Celestino Corbacho que li fa Esther Esteban a El Mundo, l’entrevista a José Manuel Campa, Secretari d’Estat d’Economia, que li fa Lluís Amiguet a La Vanguardia, i els articles de Jordi Sevilla “Las secuelas de la crisis”, Anton Costas “Capitalismo amamantado y pedigüeño” i tres articles sobre fiscalitat: Ignacio Zubiri “Bienestar sostenible”, Joaquín Estefanía “Ogro filantrópico o Estado débil” i Antonio Durán-Sindreu “Elevar la fiscalidad: ¿es ésta la cuestión?”.

Sobre les noves regulacions financeres internacionals us pot interessar l’article d’Emilio Ontiveros “Supervisión financiera común”.

Sobre el debat sobre el futur de les pensions m’han interessat les reflexions de Guillem López i Casasnovas “La mètrica de les pensions”.

Sobre qüestions internacionals us convido a llegir els articles de Joan Clos “Un pas endavant en la transició turca” (per cert, cal felicitar Joan Clos per la seva recent designació com a Director Executiu de l’agència de l’ONU Habitat), Jordi Vaquer “¿Què hi fa Espanya a l’Afganistan?”, Robert B. Zoellick “Apretar el paso para erradicar la pobreza” i Anthony Giddens i Martin Mees “Carta sobre el cambio climático”.

No us perdeu el festival de vídeos realitzats per dones, FEMITIC!

I acabo amb una notícia trista, la mort de José Antonio Labordeta i us convido a llegir l’obituari d’urgència publicat avui pel diari El País “José Antonio Labordeta, político, cantautor y escritor”.

“Perles” del programa del Polònia emès el 16 de setembre, resum crític realitzat per Núria Iceta. Podeu trobar totes les Perles del Polònia aquí, amb imatges, vídeos i tot.

PERLES DEL POLÒNIA
– Arrenca la cursa (literalment) per les eleccions del 28-N!

EL MILLOR
– Nou intent frustat d’Antoni Bassas per entrevistar Obama, aquest cop perquè ell i en Cuní no s’acaben de posar d’acord… sort d’Obama que organitza el cotarro: “però que no veuen que el so arriba amb retard! A veure, senyor alt i prim, esperi que el senyor baix i grassonet faci la pregunta!”

EL PITJOR
– El gato al agua. No cal donar-hi més voltes. Un pregunta, el que tenen els terulians a les copes és vi??

ARXIU HISTÒRIC (avui fa un any)
– Hereu ha tret les prostitutes del carrer…. per tancar-es a lʼAjuntament! La principal preocupació és ara que volen treballar! ˮRes dʼaixò, heu de semblar funcionàries!” Hereu es veu abordat per una treballadora ˮes verdad que los del PSC tenéis un buen aparato?” Per fi el despatx és buit, ui, no, encara queda T(p)elma Ortiz endollada a la paret.

ALGÚ HO HAVIA DE DIR
– Al cap d’una hora, tots els museus són un rotllo… perdoneu, però algú ho havia de dir!
– Cansa molt sentir dir que a Madrid la calor és més seca… perdoneu, però algú ho havia de dir!

LA IMATGE DE LA SETMANA

– El despatx d’Artur Mas convertit en un laberint de senyeres.

LA PICADA D’ULLET
– Toni Soler fa veure a Montilla l’arribada de Corbacho sota una nova perspectiva: “no, si està molt bé, que un ministre del govern espanyol arribi a Catalunya per ajudar al president a guanyar les eleccions, és clar, igual com va fer vostè amb el president Maragall“ … i sembla que a Montilla comencen a tremolar-li els càrrecs, vull dir les cames i a tenir uns terribles malsons amb la Chacón tipus “vine a jugar amb nosaltres, Jose“ o “Celestino ya está aquíiiiiii“

LʼESTÀVEM ESPERANT
– Artur Mas a La Noria i Pilar Rahola desmaiada de plaer.

MALA LLET
– Cimera per la unitat independentista, unitat per eliminació de l’enemic, és clar, o sigui, a garrotades: Puigcercós, Carretero, Laporta i fins el Jimmy Jump. Un autèntic ball de bastons. Puigcercós es veu guanyador i treu pit per haver imposat això del català als professors d’universitat. Però se li’n va la mà, és clar,“i a partir d’ara tots els càrrecs d’ERC hauran de tenir un títol universitari“.

KA FORT
– Els etarres intentant col•locar tot el seu arsenal sobrer a altres causes, “a los más necesitados“, diuen: Al Qaeda, la guerrilla txetxena… fins que troben algú que s’ho queda tot, qui?? A la Forcades per la seva lluita contra les….

ZW 227 Recomanacions d’enllaços al servei de la reflexió i l’acció política i social realitzada pel meu amic Antoni Gutiérrez-Rubí.

http://www.congresointernetdelmediterraneo.com/

Els dies 24, 25 i 26 de setembre se celebrarà, a Alacant, el Congrés Internet del Mediterrani. Impulsat per ESTIC i la Institución Ferial Alicantina, el congrés oferirà conferències, taules rodones i més de 20 tallers distribuïts en tres àrees: Marketing online, Webmasters i Proveïdors de servei d’allotjament Web (Hosting).

El seu objectiu és que diversos experts, especialistes i proveïdors de serveis relacionats amb les TIC puguin “compartir amb les empreses les seves experiències, casos d’èxit i millors pràctiques per aprofitar al màxim totes les possibilitats que obren les noves tecnologies de la informació.”

El programa recull les diferents sessions que es desenvoluparan en paral·lel, així com les tres conferències plenàries a càrrec d’Enrique Dans, Andrés Pedreño i Eneko Knörr, que abordaran el tema dels negocis a Internet.

El Congrés Internet del Mediterrani ha volgut reunir durant tres dies els protagonistes més destacats, tant a nivell nacional com internacional, del que denomina la revolució de l’economia digital. Més informació i inscripcions.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 19 Setembre 2010, in Política. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.