L’esperada reforma de l’impost de successions

Avui el Parlament ha aprovat, amb el suport dels grups parlamentaris Socialistes-Ciutadans pel canvi, Esquerra Republicana de Catalunya, Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, i Mixt, una ambiciosa reforma de l’impost de successions.

Aquí trobareu la notícia explicada en el web del PSC.

El resum és el següent: se suprimeix l’impost per a les classes mitges i treballadores, es rebaixa l’impost a les classes mitges altes i es manté substancialment l’impost per a les grans herències. Aproximadament un 94% dels contribuents no pagaran res per aquest impost.

De fet, l’impost de successions es converteix en un impost sobre les grans herències. Es compleix així l’objectiu fixat pel Govern, l’impost és reformat per fer-lo més just, però no desapareix per tal que les grans herències facin la seva contribució als sistemes públics de benestar i protecció social.

CiU, que no va ni reformar ni suprimir l’impost quan governava, s’entesta encara a suprimir-lo deixant clar que, juntament amb el PP, vol defensar les grans fortunes impedint que aquestes contribueixin al benestar de tots.

Us convido a llegir la descripció de la reforma, l’argumentari del PSC per defensar-la i un document del Departament d’Economia en format powerpoint en el que s’explica com quedarà el nou Impost de Successions.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on divendres 18 Desembre 2009, in Anotacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.