Trencament del pacte antiterrorista

Aquesta setmana ha estat marcada pel desenvolupament del Debat sobre l’estat de la nació. Convé llegir tant el discurs del President del Govern com la brillant i contundent intervenció del portaveu socialista Alfredo Pérez Rubalcaba. El debat ha posat de manifest la profunda involució política i democràtica que està experimentant el Partit Popular que els ha portat a trencar l’acord per les llibertats i contra el terrorisme, fins al punt que Rajoy va acusar Zapatero de trair les víctimes del terrorisme. Davant d’això la resta de partits van fent costat a les iniciatives de Zapatero en aquest àmbit que es poden resumir en la seva expressió “la política puede contribuir al fin de la violencia”. En aquest context, i conscient de la posició favorable de Zapatero a la reforma de l’estatut, ERC va demostrar novament el seu compromís amb l’estabilitat del govern, mentre CiU demostrava un cop més la seva incapacitat d’adaptar-se a la nova situació política. No es pot acusar Zapatero d’incomplir un compromís que no ha incomplert i, al mateix temps, posar tots els obstacles possibles a l’aprovació del nou Estatut per part del Parlament català. Mentre el President Maragall demostra amb els fets la seva voluntat d’acord, Artur Mas segueix encastellat a les seves posicions.

Sobre la proposta estatutària catalana, l’evolució federal de l’Estat de les Autonomies i el nou finançament us recomano la lectura dels articles publicats per Joan Saura, Juan Luis Cebrián i Xavier Vives.

Sobre el debat de l’estat de la nació i les seves conseqüències us recomano la lectura dels articles de Javier Pradera, Joan Tapia i Soledad Gallego-Díaz.

Sobre el debat estatutari podeu llegir el meu article publicat a Canvi Setze, l’entrevista publicada al diari AVUI i l’entrevista que avui mateix em publica el diari EL PUNT.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 15 Mai 2005, in Política, Zapatero. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Trencament del pacte antiterrorista.

Els comentaris estan tancats.