El retorn dels papers de Salamanca

Avui s’ha conegut l’informe del Comitè d’Experts que assessora el Govern espanyol sobre la devolució de la documentació de la Generalitat de Catalunya dipositada a l’Archivo General de la Guerra Civil española. L’Informe és taxatiu i condemna les incautacions de documents amb finalitat repressiva i el dret a que aquest expoli sigui reparat. Així, l’Informe considera justes i legítimes les raons que avalen la devolució dels fons documentals de la Generalitat de Catalunya. Es tracta sens dubte d’una decisió important que dóna llum verda a la necessària reparació d’una injustícia històrica. Ara correspon al Govern d’Espanya posar fil a l’agulla. El Comitè d’Experts havia rebut l’encàrrec de dictaminar abans d’acabar l’any i així ho ha fet. I a ningú se li escapa que el clima creat pel canvi a Catalunya i el canvi a Espanya ha fet possible que les coses s’estiguin conduint de forma adequada. Els que deien que tant se valia un govern del PP com un del PSOE mai no han tingut gaires arguments, però a partir d’ara estan fent el ridícul, el mateix ridícul d’aquells que diuen que de Zapatero Catalunya només rep bones paraules. Amb aquest Informe, es dóna un nou pas endavant en la bona direcció. Zapatero ha demanat a les institucions europees el reconeixement oficial del català. Zapatero ha impulsat l’acord que permet la presència de les Comunitats Autònomes en les institucions europees. Ara, el retorn dels papers de Salamanca. Qui podrà dir a partir d’ara que “Zapatero es sólo talante” o que no hi ha resultats tangibles de la relació del Govern de Catalunya amb el nou Govern d’Espanya? I és que el govern Zapatero és, certament, un govern amic de Catalunya.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dijous 23 Desembre 2004, in Anotacions. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a El retorn dels papers de Salamanca.

Els comentaris estan tancats.