Primer dia de Congrés

Actualitzo el diari i m’en vaig a dormir. Arribo de la festa de la JSC celebrada al bar Sweet. Han presentat la seva revista “jove i socialista”. S’ho passaven d’alló més bé. Però demà he de ser a les nou al Palau de Congressos i millor que descansi una mica d’un dia tan carregat. La Manuela em deia: “No te emociones”. Potser m’ha vist una espurna als ulls quan recordàvem als companys que hem perdut en els darrers quatre anys: Ernest Lluch, Antonio Santiburcio, Juli Busquets, la meva amiga Francesca Martín i Joan Reventós. Però l’emoció no s’esgotava aquí.

La primera jornada del Congrés ha estat brillant. La repasso breument, començant pel matí. Constitució del Congrés, benvinguda de Joan Rangel, elecció de Joan Clos com a President i la resta de membres de la Mesa del Congrés. Hem escoltat la salutació de Pepe Blanco, subratllant la sobirania del PSC i la solidesa del compromís federal entre PSC i PSOE. Hem escoltat Joan Caball (Unió de Pagesos), Joan Coscubiela (CC.OO.) i Pepe Alvarez (UGT). Ens parlaven, respectivament, del molt que espera la gent de pagès, de la necessitat de recolzar el procés de construcció europea, i del protagonisme dels militants del PSC en les moltes victòries que celebràvem avui. Hem escoltat també Jordi Guillot (ICV) i Josep-Lluís Carod-Rovira, que han donat fe de la força del govern catalanista i d’esquerres. I ha acabt el matí amb el vibrant discurs de Pasqual Maragall que ha definit el patriotisme dels drets socials, l’estret lligam entre catalanisme i justícia social en el nostre projecte polític, i ha projectat la satisfacció present cap a l’ambició futura. A la tarda, tocava debatre l’informe de gestió de Pepe Montilla. Un informe aprovat per unanimitat dels delegats i delegades. El resultat de la votació no pot extranyar ningú: l’èxit ha estat possible gràcies a la feina de tots i totes els militants i simpatitzants socialistes. Us adjunto una foto de la votació.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dissabte 24 Juliol 2004, in Anotacions. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Primer dia de Congrés.

Els comentaris estan tancats.