Diumenge, 30 de maig

L’inici de la campanya electoral europea ha estat el que havíem previst. Tenim pronòstics molt favorables però no hi ha ambient electoral. Aquesta serà una campanya més mediàtica que cap altra. Tot i els nostres esforços de mobilització, no seran pas els actes electorals els que aixecaran la participació ni sean el vehicle més important de transmissió del missatge.

I nosaltres en fem una pila d’actes! Avui he participat a dos actes al Penedès, a Sant Cugat Sesgarrigues i a Santa Margarida i Els Monjos. I he aprofitat per animar els assistents a anar dijous dia 10 a l’acte del Palau Sant Jordi amb Montilla, Obiols, Borrell, Zapatero i Maragall. Que serà sens dubte l’acte de campanya més multitudinari celebrat a Catalunya.

Quatre eleccions en un any. Déu n’hi do! Costa una mica explicar la importància de les eleccions europees, tot i que l’atenció de l’opinió pública està centrada en qüestions que tenen molt a veure amb l’orientació política que prengui Europa en els propers anys. Hi haurà una majoria conservadora al Parlament Europeu, o serà una majoria progressista? L’Europa ampliada es resignarà a ser un gran mercat econòmic, o voldrà ser un protagonista polític capaç d’impulsar la pau i els drets humans arreu, capaç d’assegurar al mateix temps competitivitat i cohesió social? Voldrà seguir el dictat dels Estats Units o desenvolupar una política pròpia?

És això sobre el que decidim. Seguirà essent el Partit Popular Europeu el primer grup del Parlament, o passarà a ser-ho el Partit dels Socialistes Europeus? Sols aquests grups apleguen avui a representants dels 25 països membres de la Unió Europea. De la victòria de l’un o de l’altre depèn, doncs, en gran mesura, l’orientació futura de la Unió. Sabem que la victòria de Zapatero ha assenyalat un nou rumb per a Espanya i ha estat celebrada pels progressistes d’arreu del món. Ara cal que una majoria europea confirmi aquesta opció. Nosaltres farem tot el possible per aconseguir-ho. Entre d’altres coses, perquè el programa comú del PSE val la pena.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 30 Mai 2004, in Campanya electoral, Política. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Diumenge, 30 de maig.

Els comentaris estan tancats.