Diumenge, 28 de març

Hem celebrat avui el Consell Nacional del PSC. No cal dir que l’ambient era d’eufòria. Celebràvem el resultat de les eleccions del 14 de març i, molt especialment, el canvi polític que han produït. La responsabilitat del PSC és enorme: responsabilitat en el resultat obtingut, però, sobretot, responsabilitat per estar a l’alçada de les enormes expectatives creades. Per primera vegada a la història el projecte federal pot desenvolupar-se des del diàleg d’un govern catalanista i d’esquerres a la Generalitat amb el nou govern socialista d’Espanya.

Moltes coses estan canviant i molt ràpidament. El resultat de les eleccions generals ha servit de catalitzador de qüestions que van molt més enllà de les nostres fronteres. Ha obert arreu el debat sobre la necessitat d’esmenar el profund error de la guerra d’Iraq i la seva posterior invasió i ocupació, l’immens error de l’unilateralisme bel·licista de Bush assumit per Aznar i Blair. I ha suposat també el desbloqueig de la nova Constitució europea, frenada per l’euroescepticisme conservador d’Aznar.

El Partit Popular en canvi segueix entestat a no voler reconèixer errors i atribuir la seva derrota electoral a l’atemptat de l’11-M i a una conspiració del grup PRISA i del PSOE. No van saber guanyar l’any 2000 i mostren ara que tampoc no saben perdre.

En el Consell Nacional del PSC es respirava satisfacció per la nova responsabilitat que assumirà el nostre Primer Secretari. Una responsabilitat que va més enllà de ser titular d’un Ministeri important, amb enorme trascendència per Catalunya i per la prosperitat econòmica. És també la responsabilitat d’assegurar una relació fluïda entre els governs català i espanyol, la responsabilitat de demostrar que el federalisme és un projecte polític ambiciós i no sols una etiqueta simbòlica de contingut vague.

El PSC ha assumit la tasca de governar els Ajuntaments en els que viuen la majoria dels catalans, governar Catalunya i governar Espanya. Per primer cop en la història. Volem estar a l’alçada. I no volem que els èxits electorals ens facin oblidar la necessitat de renovar i actualitzar el nostre projecte, superant algunes limitacions, esmenant errors i incrementant la nostra ambició transformadora al servei de la majoria.

En aquest sentit, la convocatòria del 10è Congrés del PSC pels propers 23, 24 i 25 de juliol, pren una importància ben rellevant. Us convido a llegir la intervenció de José Montilla en el Consell Nacional del PSC que mostra fins a quin punt som conscients de l’enorme tasca que tenim al davant.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 28 Març 2004, in Montilla, Política. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Diumenge, 28 de març.

Els comentaris estan tancats.