Diumenge, 15 de febrer

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’Escola d’Hivern del PSC a Tarragona. Dissabte era Josep Montilla qui inaugurava l’Escola amb una intervenció llargament apaudida. Va ser tant la reivindicació de l’espanya plural que era el fil conductor de totes les actvitats del cap de setmana com desgranar bona part dels arguments de la campanya. És per això que em permeto recomanar l’atenta lectura del seu discurs. Avui ha estat el President de la Generalitat que ha adreçat unes paraules als i a les assistents per cloure l’Escola. Per primer cop en 23 anys un President socialista, com recordava oportunament Josep Borrell, responsable de formació del PSC.

El President ha subratllat la importància de les eleccions del 14 de març, tot advertint que independentment del resultats que es produeixi el Govern de Catalunya tirarà endavant el seu projecte. Però tots sabem que serà molt més difícil defensar els interessos de Catalunya amb una majoria conservadora hostil a l’Espanya plural que amb una majoria progressista.

Precisament avui mateix La Vanguardia publicava una enquesta realitzada per l’Instituto Noxa, dirigit per Julián Santamaría. Cal subratllar tres notes importants: el PP s’allunya de la majoria absoluta, el desig de canvi polític a Espanya és gran i va creixent, i es produeix una forta davallada de CiU.

Segons l’enquesta de Noxa els resultats serien els següents:

PARTIT % VOTS 2000 ESCONS 2000 % VOTS 2004 ESCONS 2004
PP 44.5 183 42.6 164-169
PSOE 34.2 125 38.6 138-142
IU 5.4 8 5.8 9-10
CiU 4.2 15 2.8 9
PNV 2.0 7 2.2 8-9
C.Canària 1.1 4 0.9 4

Segons l’enquesta, a Catalunya el PSC podria millorar els seus resultats de l’any 2000, el PP els repetiria, CiU perdria sis diputats i passaria a ser la tercera força política, IC passaria d’un a dos, i ERC podria assolir sis o set escons.

L’escenari electoral està, doncs, molt més obert del que alguns pensaven. I, com no ens cansarem de repetir all larg de la campanya, tots els vots són útils perquè expressen una opinió, però per derrotar el PP, per fer que passi a l’oposició, cal fer possible la victòria del Partit Socialista i de José Luis Rodríguez Zapatero. Un candidat que, per cert, estrena web que us convido a visitar.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 15 febrer 2004, in Campanya electoral, Montilla. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Diumenge, 15 de febrer.

Els comentaris estan tancats.