Dijous 4 de desembre

Demà es constitueix el Parlament de Catalunya. Però com no hi ha encara acord de majoria i de govern de cap mena, la configuració de la Mesa no prefigurarà el futur. Nosaltres haguéssim volgut que demà estiguessin ja totes les cartes sobre la taula. Això hauria permès, per exemple, que a la Mesa hi hagués un representant d’ICV cosa que, amb gairebé tota probabilitat, no es produirà demà. És cert que hi ha mecanismes que permetrien reparar aquesta situació si es configurés una majoria catalanista i d’esquerres, però haurem d’esperar uns dies més per comprovar si aquest és el cas. Aprofito per felicitar avui Ernest Benach, d’ERC, com a futur President del Parlament.

Des del meu coneixement de les converses entre els partits d’esquerres, puc afirmar sense embuts que no hi ha cap motiu perquè no s’arribi a formar la majoria i el govern catalanista i d’esquerres que tanta gent està esperant des de fa tant de temps. La resposta està en mans dels amics i amigues d’ERC i serà la setmana vinent quan la faran pública. Heu de saber que la Comissió Executiva d’ERC es reuneix dimarts dia 9 i que el seu Consell Nacional ho farà dissabte dia 13.

Avui els voluntaris i voluntàries de la Plataforma per un Govern Catalanista i d’Esquerres han lliurat les signatures d’adhesió al seu manifest. S’ha produït la feliç coincidència que han pogut saludar tant en Josep-Lluís Carod Rovira com José Montilla quan han anat al registre del Parlament a dipositar tot el material. Per acabar i com a bon auguri, us ofereixo l’històric cartell de Lluís Companys demanant el vot pel Front d’Esquerres. Esperem que l’Esquerra Republicana de Carod honori la gloriosa història de l’Esquerra Republicana de Macià, Companys i Tarradellas. Que així sigui.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dijous 4 Desembre 2003, in Anotacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.