Dimarts 2 de desembre

Alguns subscriptors i subscriptores del meu Diari han trobat en excés lacònica l’entrada d’ahir. El cert és que m’agradaria allargar-me més, però no voldria fer-ho al preu d’inventar coses que no són, o de donar per fetes coses que no ho estan.

Al PSC seguim essent optimistes sobre la possibilitat de formar una majoria parlamentària i un govern catalanista i d’esquerres, amb ERC i ICV-EA. Creiem que aquesta formula respon millor que cap altra a la voluntat majoritària dels electors i electores. Perquè voldria dir canvi, és a dir, que CiU deixés el govern després d’haver-lo exercit pràcticament en solitari al llarg de 23 anys. Voldria dir un govern de coalició, plural, amb tres components ben diferenciades però capaces de sumar. Voldria dir una aposta per la transformació d’Espanya en un sentit de respecte al seu caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic. Voldria dir més transparència, eradicació d’irregularitats, corruptel·les i males pràctiques. Voldria dir més diàleg amb la societat, més atenció a les sensibilitats ciutadanes. Voldria dir escriure un nou capítol en la història catalana, més protagonitzat pels sectors populars que pels que sempre han manat, d’una forma o altra. Voldria dir més sensibilitat social, més col·laboració amb els sindicats, més diàleg amb les associacions. Una nova política, amb un importantíssim relleu de protagonistes, i una aposta per un futur clarament diferent des de tots els punts de vista.

Les negociacions entre els partits d’esquerres segueixen endavant, a bon ritme i millors auguris, però encara no han acabat. I ERC encara no ha dit la seva darrera paraula. Carod ha afirmat avui que ja ho tenen clar però, murri com sempre, no ha badat boca malgrat la insistència d’Iñaki Gabilondo. Temps hi haurà.

Els amics d’El Triangle, compromesos com estan en la formació d’aquest govern catalanista i d’esquerres, proporcionen a ERC les seves 100 raons a favor del pacte. Espero que ben aviat podran posar a la portada la foto del govern que tants i tantes estem esperant fa tant de temps.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on Dimarts 2 Desembre 2003, in Anotacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.