Diumenge 23 de novembre

Comença demà el procés de negociació entre les forces polítiques per formar una nova majoria al Parlament. Arriba, doncs, el moment de la veritat. Canvi o continuïtat. El canvi de la mà d’una majoria catalanista i de progrés, que trobarà suport entre la gent progressista i d’esquerres de tota Espanya. O la continuïtat maquillada de CiU. Una CiU que, en boca d’un dels seus màxims dirigents, Josep Antoni Duran Lleida, s’entesta a deixar oberta la porta a un nou pacte amb el PP.

Estic essent bombardejat amb emails que demanen als partits d’esquerres que facin majoria. Alguns són missatges personals, altres són manifestos signats col·lectivament, també webs en suport a aquesta idea. No cal dir que per a nosaltres són un estímul per treballar en la direcció que ja havíem anunciat al llarg de la campanya electoral.

A l’espera del desenvolupament de les negociacions, també cal trobar estones per reflexionar sobre els resultats. Per això em permeto recomanar el treball de Carles Castro publicat avui a La Vanguardia. Carles Castro és un periodista que s’ha anat especialitzant en l’anàlisi dels resultats electorals. Els seus treballs són d’obligada lectura perquè proposen una hipòtesi fonamentada sobre els fluxes de vot. No és que no tinguin importància les valoracions electorals basades en opinions, però convé de tant en tant comptar amb elements sòlids com els que habitualment proporciona Carles Castro. Aquí trobareu el seu article d’avui i el diagrama de fluxes de vot que el sustenta.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on diumenge 23 Novembre 2003, in Anotacions. Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Els comentaris estan tancats.