Dijous 20 de novembre

Tothom vol tenir notícia de les negociacions entre les forces polítiques per formar majoria al Parlament, però el cert és que les negociacions no comencen fins la setmana vinent. Segons sembla, dilluns al matí ERC i CiU es reuniran per primer cop des de les eleccions. Serà el moment en què CiU demani perdó per haver titllat de traïdors la gent d’ERC al llarg de la campanya electoral, i els convenci que es pot passar de traïdors a socis imprescindibles sense major trasbals. No és impossible, recordeu quan des de la seu del PP al carrer Gènova de Madrid es cridava “Pujol, enano, habla en castellano” i això no va impedir que CiU i PP pactéssin a l’Hotel Majestic. L’hotel, per cert, des del que les bases de CiU van proclamar Mas President la nit de diumenge.

Dilluns a la tarda es produirà la primera reunió ERC-PSC. Els arguments d’uns i altres són coneguts i caldrà aprofundir en els continguts d’un possible pacte catalanista i de progrés que satisfaria la voluntat de canvi d’una gran majoria de catalans, i conèixer també els detalls de la proposta d’ERC de govern de concentració.

No hi ha notícies, però tot va ple de rumors. Segons alguns, Maragall estaria a punt de plegar. És obvi que es tracta de rumors interessats difosos des de la pròpia CiU, des de sectors del món empresarial, o de l’aparell mediàtic de les dretes catalana i espanyola. Hauran de prendre molta til·la, perquè la força de les conviccions de Maragall no es veu afeblida pel resultat electoral, com ja hem pogut comprovar els que treballem directament amb ell. Si algú es creix davant les dificultats, és Maragall.

Curiosament, inclús s’atribueix a Jordi Pujol algun intent d’aproximació al PSC… Sembla més aviat un avís a ERC: si no pacteu amb nosaltres, podem fer-ho amb uns altres…

Una altra notícia del dia és la incompareixença davant del jutge de Joan Cogul, principal responsable del cas Turisme, que afecta persones molt vinculades a UDC. Sembla que és a Manila, Filipines, on resideix habitualment. Un dels temes referits a la negociació d’una nova majoria al Parlament a seguir amb atenció és precisament com es gestionarà l’esclariment i eventual assumpció de responsabilitats dels casos Treball i Turisme, així com altres greus irregularitats que han afectat el govern de CiU en els darrers anys. Girar full sense més seria absolutament contradictori amb els compromisos de transparència assumits per les forces d’esquerres davant dels seus respectius electorats.

About Miquel Iceta

Sóc primer secretari del PSC, president del grup socialista al Parlament de Catalunya i candidat a la Presidència de la Generalitat

Posted on dijous 20 Novembre 2003, in Anotacions. Bookmark the permalink. Comentaris tancats a Dijous 20 de novembre.

Els comentaris estan tancats.